Kom hier dat ik u kus

Deel deze pagina
wo 22 sep 2021 - 20:15 uur - Asitozaal


Mona is negen jaar als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader krijgt al snel een nieuwe vriendin, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van haarzelf. 

Geen rang (vrije zit):   € 10,25

Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze zelf het heft in handen moet nemen om uiteindelijk gelukkig te worden.

NL/BE, 2019, 90 min. 12+

Regie: Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden

Cast:  Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir, e.a.

 

Kom hier dat ik u kus, is de verfilming van het boek van Griet Op de Beeck.

★★★★ VPRO Cinema: “Verfilming van de gelijknamige bestseller van de Vlaamse Griet Op de Beeck door documentairemakers Lubbe Bakker en Van Koevorden, die hiermee hun zeer geslaagde fictiedebuut maken. Gespeeld door een Vlaamse topcast.”

Filmkrant: “Op de Beecks Kom hier dat ik u kus (2014), destijds genomineerd voor de NS Publieksprijs en uitgeroepen tot boek van de maand bij De wereld draait door, deelt de akelige tragiek van het onontkoombare met Ne me quitte pas. Wie het boek gelezen heeft, zal de titel ervan niet meer zonder bijklank kunnen horen. Niet alleen meer een liefkozing, maar ook een benauwende opdracht. Liefhebben in de gebiedende wijs, op commando, omdat anders de hel losbreekt. In zowel boek als film is het de voorbode van een leven lang op eieren lopen.

Tanya Zabarylo weet met haar blikken en lichaamstaal de verstilde Mona een reikwijdte aan onderdrukte emoties mee te geven. Daar tegenover staat Wine Dierickx als Mona’s stiefmoeder, die op elk moment zou kunnen exploderen.

Geen rang (vrije zit) :   € 10,25   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   Filmhuis Leden
1e rang :   € 10,25   Normaal tarief
1e rang :   € 8,25   CJP / Jeugd
1e rang :   € 8,25   Filmhuis Leden
Geen rang (vrije zit):   € 10,25
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

  Sweet thing (Matinee)  zo 26 sep 2021 - 15:00 uur - Asitozaal Filmhuis
  De Oost (Matinee)  vr 01 okt 2021 - 15:00 uur - Asitozaal Filmhuis
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden