For Sama

Deel deze pagina
vr 18 sep 2020 - 20:15 uur - Asitozaal


For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. 

Let op: ondanks dat u bij het reserveren stoelen kunt kiezen in de plattegrond, geldt in de filmzaal een 'vrije zit'. Dit betekent dat u kaarten krijgt zonder rij- en stoelnummer. Bij binnenkomst van de zaal wijzen medewerkers u een plaats toe, met inachtneming van de voorgeschreven afstand.

1e rang:   € 10,25

Burgerjournalist Waad al-Kateab wordt verliefd op Hamza, een jonge arts, terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd. Ze trouwen en krijgen Sama. Zij legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. De gevaren komen dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden in het verzet te helpen.

GB, 2019, 100 min. 16+

Regisseur: Waad al-Kateab

 

★★★★★ Volkskrant: "Hartverscheurend en moedig verslag van het leven in een belegerde stad (..) het indringende en hartverscheurende bewijs dat getuigen nodig zijn, ook als ze beter zouden kunnen vertrekken"

★★★★★ Trouw: "Een oorlogsfilm en een liefdesbrief (..) van sommige films zou je willen dat de hele wereld ze ziet. Dat iedereen ziet wat Waad aan haar dochter probeert te zeggen. De liefde. De pijn.”

★★★★★ NRC: "Een afscheidsbrief. Een testament. Maar ook een hartverscheurende getuigenis van mensen voor wie weggaan niet zo makkelijk is.”

★★★★★ Telegraaf: "Aangrijpende documentaire [doordringt] ons op niet mis te verstane wijze van een menselijke tragedie, waar de rest van de wereld meer boodschap aan zou moeten hebben.”

Filmkrant: "Eigenlijk zou je willen dat For Sama nooit gemaakt was...Helaas is de film er wel, én gelukkig is deze film er. Een persoonlijk, rauw verhaal, van binnenuit verteld”

1e rang :   € 10,25   Normaal tarief
1e rang :   € 8,25   CJP / Jeugd
1e rang :   € 8,25   Filmhuis Leden
1e rang:   € 10,25
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

  Matthias & Maxime  vr 23 okt 2020 - 20:15 uur - Asitozaal Filmhuis
  Matthias & Maxime ( Matinee)  zo 25 okt 2020 - 15:00 uur - Asitozaal Filmhuis
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden