Ammonite (matinee)

Deel deze pagina
vr 05 mrt 2021 - 15:00 uur - Asitozaal


Ammonite is de nieuwe film van regisseur Francis Lee met o.a. Kate Winslet en Saoirse Ronan, die zich afspeelt in 1840 in Engeland.

Let op: wilt u één kaartje reserveren, maar zijn er in de plattegrond alleen nog stoelen per 2 beschikbaar, dan kunt u niet reserveren via de website. Belt u in dit geval de kassa via 074-255 6789 (ma. t/m vr. van 12:00 tot 16:00 uur).

1e rang:   € 10,25

De geprezen paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) werkt afgezonderd in de woeste kuststreek van Lyme Regis in het zuiden van Engeland. De dagen van haar beroemde ontdekkingen liggen achter haar en nu zoekt ze fossielen die ze aan rijke toeristen verkoopt om zichzelf en haar zieke moeder te onderhouden. Als de geoloog Roderick Murchison in Lyme arriveert onderweg naar het vasteland van Europa, vraagt hij of Mary zijn jonge vrouw Charlotte (Saoirse Ronan), die een persoonlijk verlies probeert te verwerken, voor een tijd onder haar hoede wil nemen. Mary, die dagelijks moeite heeft om rond te komen, kan het zich niet veroorloven om dit verzoek af te wijzen. Mary is trots en zeer gedreven in haar werk en het botst tussen haar en haar ongewenste gast die uit een compleet andere wereld komt. Maar ondanks het klassenverschil en hun uiteenlopende persoonlijkheden ontdekken Mary en Charlotte dat ze elkaar iets kunnen bieden waar ze beiden naar op zoek waren: het besef dat ze niet alleen zijn. Het is het begin van een gepassioneerde en complexe liefdesrelatie die de loop van beide levens voorgoed zal veranderen.

GBR, 2020, 119 min. 12+

Regie: Francis Lee

Cast: Kate Winslet, Saoirse Ronan, Gemma Jones, James McArdlek

 

★★★★ Volkskrant: “De wind, de branding en de koude zee: kijken naar Ammonite is een fysieke ervaring.”

★★★★ VPRO Cinema: “Ammonite is rauw, oprecht en direct (ook in de seksscénes).”

★★★ NRC: “Een film over psychologie en klasse, over de pijn er niet bij te horen en het verlangen naar (h)erkenning”…”Lee geeft paleontoloog Mary Anning een versteend gevoelsleven.”

★★★★ Trouw: “Ammonite geeft eigen kijk op leven beroemde paleontoloog.”

★★★★ Telegraaf: “Ammonite - ruig, sfeervol en rijk aan details – brengt twee acteerkanonnen samen en laat hun lange lonten smeulen tot het knalt.”

1e rang :   € 10,25   Normaal tarief
1e rang :   € 8,25   CJP / Jeugd
1e rang :   € 8,25   Filmhuis Leden
1e rang:   € 10,25
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

  The truffle hunters  do 25 mrt 2021 - 20:15 uur - Asitozaal Filmhuis
  Aznavour, le regard de Charles (matinee)  vr 14 mei 2021 - 15:00 uur - Asitozaal Filmhuis
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden