Korenfestival Amusing Hengelo

za 03 jun 2023 - 10:00 uur - Schouwburgplein - Regionaal

Zaterdag 3  juni 2023: Korenfestival Amusing Hengelo, het gezelligste 1-daags korenfestival van Nederland. Rond de 100 koren van allerlei genres laten de stad bruisen. Er zijn grote- en kleine popkoren, barbershop-singers, jazz-zanggroepen, koren met een religieuze of een klassieke achtergrond, smartlap- en levensliedkoren, gospelkoren enz., enz. Elk koor treedt minimaal 2x op,  op de 20 binnen- en buitenpodia, verspreidt in de binnenstad van Hengelo.

Voor de deelnemers is het geen competitie. Een uitzondering daarop is de Amusing A Capella Battle.  Eén speciaal daarvoor ingericht binnen-podium is ingericht voor deze strijd. Een vakkundige jury beoordeelt de a capella ensembles op muzikaliteit, artistieke en zang-technische uitvoering. 

De toegang voor dit festival is gratis.

Info: www.amusing-hengelo.nl

Elk optreden duurt 25 minuten. Na een gezamenlijke Sing-in voor de deelnemende zijn de optredens tussen 11.00 en 17.00 uur. De Schouwburg Hengelo is die dag de uitvalbasis voor dit evenement. Daarnaast zijn in de Schuwburg  2 binnen-podia en herbergt het Schouwburgplein een groot buitenpodium. Na afloop, vanaf + 17.15 uur is op het Burgemeester Jansenplan  een sing-a-long, after party.

Anderen bestelden ook

Twents Theater  Lachen verboden  vr 31 mrt 2023 - 20:00 uur - Rabozaal Regionaal
Twents Theater  Lachen verboden  zo 02 apr 2023 - 14:30 uur - Rabozaal Regionaal