Eddy van der Ley in gesprek met Willem van Hanegem, Johnny Rep en Wim Rijsbergen - Het WK van 1974

Deel deze pagina
do 28 okt 2021 - 20:00 uur - Rabozaal


Oranje had in 1974 de uitgelezen kans wereldkampioen voetbal te worden. In West-Duitsland maakte het Nederlands elftal van aanvoerder Johan Cruijff furore met het hooggeprezen ‘totaalvoetbal’. In de finale tegen het gastland zou de bekroning moeten volgen. Maar het liep anders. Toch gaat het WK van 1974 als ‘iconisch’ de boeken in, als de doorbraak van Nederland als mondiaal toonaangevend voetballand.

Deze voorstelling zou oorspronkelijk plaatsvinden op 19 februari 2021. Gasten die kaarten hadden voor de oude datum hebben hierover persoonlijk bericht ontvangen.

1e rang:   € 21,50

Onder leiding van presentator Eddy van der Ley nemen drie spelers van toen, Willem van Hanegem, Johnny Rep en Wim Rijsbergen, de bezoeker - mede aan de hand van beelden - mee op een sentimental journey. We gaan terug naar het WK van 1974. Roepen het gevoel van destijds weer op. En krijgen verrassende antwoorden op priemende vragen. Over de totstandkoming van het ‘totaalvoetbal’, de legendarische wedstrijd tegen topfavoriet Brazilië, de relletjes, de hand van bondscoach ‘IJzeren’ Rinus Michels en het hoe en waarom van de verloren finale.

Theaterdiner
Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement bij restaurant Stravinsky reserveren. Kijk onder ‘Arrangementen’ voor meer informatie

Coronavirus
Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden bij het theaterbezoek een aantal huisregels. Lees hier meer over onze huisregels.

1e rang :   € 21,50   Normaal tarief
2e rang :   € 19,00   Normaal tarief
3e rang :   € 17,00   Normaal tarief
4e rang :   € 15,00   Normaal tarief
1e rang:   € 21,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Guido Weijers  Masterclass Geluk  za 23 apr 2022 - 20:30 uur - Middenzaal Theatercollege
Guido Weijers  Masterclass Geluk  za 21 mei 2022 - 20:30 uur - Kulturhus Borne Theatercollege
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden