Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

Deel deze pagina
zo 26 sep 2021 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer


Cultuurpodium Hengelo is een maandelijks evenement dat wordt georganiseerd door Schouwburg Hengelo en stichting Hengelo Leest.

Elke laatste of één na laatste zondagmiddag van de maand (van september t/m april) is er in de schouwburg een afwisselend programma met gasten uit de literatuur, beeldende kunst, muziek en podiumkunst.

De toegang is gratis. Vanwege de coronamaatregelen dient u wel te reserveren. Als u via de site kaarten bestelt ontvangt u gratis e-tickets.

 

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Cultuurpodium Hengelo begint na een jaar coronapauze op zondag 26 september aan een nieuw seizoen in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo. Te gast is o.a. Guusje Beverdam, bekend van haar felkleurige keramische beelden. Van haar verscheen onlangs het boek ‘Ironie & illusie’, dat in woord en beeld een overzicht geeft van haar ruim 30 jaar omspannende oeuvre.

 Zangeres en zangdocent Janina Stopperka verzorgt deze eerste editie de muzikale intermezzo’s. Zij brengt liederen van Brecht en eigen liedjes en begeleidt zichzelf daarbij op de piano.

Beeldend kunstenaar Thijs Segers studeerde af aan ArtEZ Fine Art Painting en won vorig jaar de HeArtfundprijs. Dit jaar werd hij genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Thijs maakt schilderijen over onderweg zijn. Over tijd, plek en over de leegte en tijdloosheid van die plekken.

Ineke Hoffschulte gaf les in maatschappijleer en werkte daarna o.m. op beleidsniveau bij het ministerie van OC&W en voor de Universiteit Twente. Onlangs debuteerde zij met haar verhalenbundel Vergeten Passages.

Jannemiek Tukker studeerde af aan de AKI in beeldhouwen. Daarna verdiepte ze zich in Outsider Art en ging ze tekenen, zowel op papier als op doek. Maar in een psychose heeft ze vrijwel al haar werken verscheurd. Deze is ze nu met borduurgaren aan het herstellen.

Guusje Beverdam, Thijs Segers en Jannemiek Tukker nemen deel aan de expositie ‘Onder de aandacht’, t/m 3 oktober te zien in het oude V&D pand aan de Brink. Op deze expositie, georganiseerd door de werkgroep KunstNonStop Hengelo i.s.m. stichting HeartPool, is werk te zien van ruim 90 Hengelose kunstenaars.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Cultuurpodium Hengelo? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 23 jan 2022 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer Diversen
Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 24 apr 2022 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer Diversen
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden