Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

zo 27 nov 2022 - 15:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd - Diversen


Stichting Hengelo Leest organiseert maandelijks een editie van Cultuurpodium Hengelo. Eens per maand op zondagmiddag is er in de schouwburg een afwisselend programma met gasten uit de literatuur, beeldende kunst, muziek en andere podiumkunsten. De derde editie vindt plaats in de Middenzaal. Dit keer zijn Angelique Kunst, Renske Schilt, Marco Krijnsen en Ton Duivenvoorden te gast. De muzikale omlijsting is in handen van het duo JustUs W&M.

De toegang is gratis, maar reserveren is aan te bevelen.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Cultuurpodium Hengelo? Dan kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Het programma van Cultuurpodium Hengelo is ook dit keer weer een mix van muziek, literatuur en beeldende kunst. De gasten zijn:

Angelique Kunst
Journalist Angelique Kunst volgt in de Twentsche Courant Tubantia al jaren de ontwikkelingen rond topondernemer en multimiljonair Gerard Sanderink, eigenaar van o.a. ICT-bedrijf Centric en bouwbedrijf Strukton. Sinds ‘cyberexpert’ Rian van Rijbroek in zijn leven kwam, lijkt Sanderink volledig het spoor bijster te zijn. In haar boek Er is er hier maar één de baas reconstrueert Kunst een van de opmerkelijkste affaires uit het Nederlandse bedrijfsleven.

Renske Schilt
Renske Schilt schildert en tekent mensen, stillevens, dieren en landschappen. Het meest houdt ze van het schilderen van de mens. Op verfijnde wijze en gebruik makend van een mengeling van klassieke en directe schildertechnieken, geeft zij de kijker een intieme blik op de geportretteerden. Haar portret ‘Maria’ stond in 2021 op de shortlist van De Nederlandse Portretprijs.

Marco Krijnsen
Regiohistoricus Marco Krijnsen beschrijft in zijn boek Aktie! het actievoeren en activisme in Twente van de laatste vijf decennia. Hij gaat daarover in gesprek met Jean Rouwet (80) uit Hengelo, die bij veel van deze acties een sleutelrol speelde. Het boek is verschenen ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de SP.

Ton Duivenvoorden
In 1993 besloot Ton Duivenvoorden kunstenaar te zijn en uit te vinden wat dat betekent. Het onvergetelijke moment waarop een voorstelling (ding, voorval, geluid) bij een waarnemer een persoonlijke gewaarwording oproept, dat tijdstipje, dat ogenblik van verwondering en inzicht, dát is kunst. Spreekt het werk u aan, dan is het verhaal bij het beeld uw verhaal, een waar verhaal, ook al is het niet DE waarheid. De kunstenaar levert namelijk maar half werk, de andere helft doet uw verhaal.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Anderen bestelden ook

Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 18 dec 2022 - 15:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Diversen
Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 26 mrt 2023 - 15:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Diversen