Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren - Cultuurpodium Hengelo

zo 25 sep 2022 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer - Diversen


Stichting Hengelo Leest organiseert maandelijks een editie van Cultuurpodium Hengelo. Eens per maand op zondagmiddag is er in de schouwburg een afwisselend programma met gasten uit de literatuur, beeldende kunst, muziek en andere podiumkunsten.

Deze editie zijn Charles den Tex, Lara Vos, Ben Siemerink en Patrick Ros te gast. De muzikale omlijsting is in handen van Roos Blufpand.

Let op!
De toegang is gratis, maar vanwege het beperkte aantal plaatsen is reserveren aan te bevelen. Als u via de site kaarten bestelt ontvangt u gratis e-tickets.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Het programma van deze eerste editie van het seizoen 2022-2023 is zoals vanouds een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. De gasten zijn:

Charles den Tex
Charles den Tex was jarenlang schrijver van reclameteksten en publiceerde sinds 1995 19 boeken, waarvan er 3 zijn verfilmd. Ook wonnen er 3 de Gouden Strop. De repair club (2022), zijn meest recente titel, ontving van de Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland de volle vijf sterren. Op het Cultuurpodium gaat hij daarover in gesprek met collega-schrijver Nicolet Steemers.

Lara Vos
Wie voor het eerst met de beelden van kunstenares Lara Vos wordt geconfronteerd, ziet niet alleen intrigerende kunstwerken, maar ook dat haar werkwijze heel ongebruikelijk is. Haar beelden zijn eigenzinnig en intuïtief, en toch met grote precisie en vakmanschap gemaakt. Ze zijn niet aan tijd of plaats gebonden, maar lijken voort te komen uit een soort oergevoel.

Ben Siemerink
Journalist Ben Siemerink schreef een boek over de Zuid-Afrikaanse voetballer en oud-Heraclied Darius Dhlomo (1931-2015). Naast voetballer was Dhlomo ook bokser, muzikant en activist. Bij zijn komst naar Twente in 1958 was hij ‘den zwatn’, nu is hij hét gezicht van een sociaal-cultureel project dat volgend jaar de finale beleeft met een theaterspektakel.

Patrick Ros
Beeldend kunstenaar Patrick Ros exposeert in september en oktober in Schouwburg Hengelo. Zijn werk kenmerkt zich veelal door het combineren van allerlei materialen tot één sprekend geheel. Als in de natuur geworteld katholiek plattelandsmens straalt zijn werk simpele kracht en degelijkheid uit. Zo zijn er kruizen te herkennen en is het favoriete handwerkmateriaal van zijn vader gebruikt.

Roos Blufpand
De muziek wordt ditmaal verzorgd door Roos Blufpand, vertolker van Nederlandstalige elektro-pop. Roos is onlangs een nieuwe muzikale weg ingeslagen, in haar eigen woorden gekenmerkt door: ‘brutale teksten met dansbare reggaeton beats, bubbly vibes, EDM hooks en diepe synths’.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Cultuurpodium Hengelo? Dan kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Anderen bestelden ook

Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 19 feb 2023 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer Diversen
  Preview theaterseizoen 2023-2024  di 04 apr 2023 - 20:00 uur - Rabozaal Diversen