Wonderful Losers

Deel deze pagina
di 21 mei 2019 - 20:15 uur - Asitozaal


Met het mooie lenteweer zagen we ze weer in groten getale op de weg: alle fietsfanaten in hun flitsende pakjes. Maar er is één film waarvoor ze binnen blijven: Wonderful Losers, a different world. De film werd dit voorjaar pas in Nederland uitgebracht en door Dutch Mountain Film Festival gepromoot met een ‘Wonderful Losers FILM TOUR’. Filmhuis Hengelo is etappeplaats en heeft Tim Krabbé, auteur van de wielerklassieker ‘De Renner’, bereid gevonden om de film in te leiden.

Geen rang (vrije zit):   € 9,75

Voor een toeschouwer is de wielrenner in de bus, ver achter het peloton, vaak een verliezer. Ze worden waterdragers genoemd, knechten, domestics of gregarios. Bovendien mogen ze nooit winnen. Deze sportmensen offeren hun carrière op voor het helpen van andere teamgenoten. In Wonderful Losers volgt de bijzondere wereld van professioneel wielrennen vanuit het perspectief van een medisch team dat in een claustrophobisch kleine wagen omgeven wordt door gewonde renners. Het leven van de dokters en verplegers tijdens een wielrenwedstrijd doet denken aan oorlogsgebied. Wielrenners vallen, staan op en gaan door. En tijdens deze strijd gebeuren er bijzondere dingen.

De Litouwse filmmaker Arūnas Matelis volgde het peloton enkele jaren lang tijdens de Giro d'Italia. Zijn film-odyssee vertelt het nooit vertelde verhaal van prachtige verliezers, echte strijders, ridders en monniken van het professioneel wielrennen.

“De documentaire van Arūnas Matelis is bewegende poëzie en tegelijkertijd een unieke inkijk in het professioneel wielrennen. Hij toont op prachtige wijze de relatie tussen de leiders en zij die zichzelf opofferen om teamgenoten te laten winnen. Waar verliezen winnen wordt.”

 

Regie: Arūnas Matelis

Speelduur: 71 min.

Land: Lit, 2017

Cast: o.a. Jos van Emden, Svein Tuft en Paolo Tiralongo

Taal: Italiaans, Engels, Nederlands

Ondertiteling: Nederlands

Geen rang (vrije zit) :   € 9,75   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 7,75   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit) :   € 7,75   Filmhuis Leden
1e rang :   € 9,75   Normaal tarief
1e rang :   € 7,75   CJP / Jeugd
1e rang :   € 7,75   Filmhuis Leden
Geen rang (vrije zit):   € 9,75
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden