Nowhere Special

vr 14 okt 2022 - 20:15 uur - Asitozaal - Filmhuis


John is een 35-jarige alleenstaande glazenwasser in Noord-Ierland die de zorg heeft over zijn zoontje Michael van vier. John heeft echter niet lang meer te leven, dus gaat hij op zoek naar de perfecte ouders voor Michael.

Geen rang (vrije zit):   € 10,25

Hij denkt te weten wat hij zoekt en weet zich gesteund door het adoptiebureau, maar het perfecte gezin lijkt niet te bestaan. Toch moet John tot een beslissing komen. Wat is een goede ouder en wie is het beste voor Michael? Samen ontdekken ze dat je op je gevoel moet vertrouwen. Nowhere Special is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De chemie tussen John en de vierjarige Michael is fenomenaal.

 

VK, 2020, 96 min. AL

Regie: Uberto Pasolini

Cast: James Norton, Daniel Lamont e.a.

 

 

Tijdens het Filmfestival ‘By The Sea’ werd Nowhere Special bekroond met de publieksprijs.

 

★★★★ Trouw: “Lieve, nuchtere zoektocht naar nieuwe ouders.”

 

★★★ VPRO Cinema: “Zakdoeken aanbevolen bij dit waargebeurde drama.”

 

★★★ Volkskrant: “Mooi, droevig doch ook wat voorspelbaar drama.”

 

Filmkrant: “Hoewel het zoeken naar de juiste adoptieouders de hoofdmoot van de plot vormt, draait het in Nowhere Special  vooral om de kleine momenten tussen vader en zoon. Nog één keer samen naar de kermis bijvoorbeeld, om lol te maken in het spiegelpaleis. Of John die zijn zoontje voor de laatste keer naar school brengt, waarbij de camera hen haast achteloos volgt, De lijn tussen makkelijk melodrama en ontroering is in dit soort films vaak akelig dun, maar de regisseur en schrijver Uberto Pasolini houdt alles aangenaam klein en ingetogen. De film drijft daarbij vooral op de chemie tussen natuurtalent Lamont en de prachtig gereserveerde Norton.”

Geen rang (vrije zit) :   € 10,25   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   Filmhuis Leden
1e rang :   € 10,25   Normaal tarief
1e rang :   € 8,25   CJP / Jeugd
1e rang :   € 8,25   Filmhuis Leden

★★★★ Trouw: “Lieve, nuchtere zoektocht naar nieuwe ouders.”

★★★ VPRO Cinema: “Zakdoeken aanbevolen bij dit waargebeurde drama.”

★★★ Volkskrant: “Mooi, droevig doch ook wat voorspelbaar drama.”

Filmkrant: “Hoewel het zoeken naar de juiste adoptieouders de hoofdmoot van de plot vormt, draait het in Nowhere Special vooral om de kleine momenten tussen vader en zoon. Nog één keer samen naar de kermis bijvoorbeeld, om lol te maken in het spiegelpaleis. Of John die zijn zoontje voor de laatste keer naar school brengt, waarbij de camera hen haast achteloos volgt, De lijn tussen makkelijk melodrama en ontroering is in dit soort films vaak akelig dun, maar de regisseur en schrijver Uberto Pasolini houdt alles aangenaam klein en ingetogen. De film drijft daarbij vooral op de chemie tussen natuurtalent Lamont en de prachtig gereserveerde Norton.”

In de bioscoop: Hoe vertel je je kind dat je terminaal ziek bent?

Geen rang (vrije zit):   € 10,25

Anderen bestelden ook

  Close (matinee)  zo 18 dec 2022 - 15:00 uur - Asitozaal Filmhuis
  Close  wo 21 dec 2022 - 20:15 uur - Asitozaal Filmhuis