Filmhuis Hengelo - Lola

za 28 okt 2023 - 20:15 uur - Asitozaal - Filmhuis

Twee getalenteerde zussen in Londen bouwen een machine waarmee ze radio- en tv-uitzendingen uit de toekomst kunnen ontvangen. Al gauw dansen David Bowie, The Stones, The Kinks en allerhande punkgroepen op het scherm. De zussen dansen mee op revolutionaire muziek die nog gemaakt moet worden, een anachronistisch feest in oorlogstijd. Lola is een speelse tijdreis, een ode aan de popmuziek en een bespiegeling over ‘what if’-geschiedschrijving, de manipulatieve macht van de massamedia en het verlangen verleden en toekomst om te buigen naar eigen inzicht, ten goede of ten kwade.

Geen rang (vrije zit):   € 10,25

Regie: Andrew Legge

IE/VK, 2022,80 min. 16+

Cast: Emma Appleton, Stefanie Martini, Hugh O’Conor e.a.

Geen rang (vrije zit) :   € 10,25   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit) :   € 8,25   Filmhuis Leden
1e rang :   € 10,25   Normaal tarief
1e rang :   € 8,25   CJP / Jeugd
1e rang :   € 8,25   Filmhuis Leden

IFFR: Hollywood-verhalen over tijdreizen richten zich meestal op culturele rages en trends: kleding, muziek, straattaal en alledaagse technologie. De ingenieus gemaakte Ierse lowbudget sciencefictionfilm Lola steekt daar allemaal de draak mee, maar stelt ook duistere en meer wereldomvattende vragen als: wat was er gebeurd als Duitsland de Tweede Wereldoorlog had gewonnen?

Eye: ‘Een zwart-wit tijdreisfilm over twee zussen in Londen die de loop van de Tweede Wereldoorlog proberen te beïnvloeden met een zelfgebouwde machine.’

Geen rang (vrije zit):   € 10,25

Anderen bestelden ook

Filmhuis Hengelo  Zomervacht  wo 29 nov 2023 - 20:15 uur - Asitozaal Filmhuis
Filmhuis Hengelo  Les enfants des autres  do 07 dec 2023 - 20:15 uur - Asitozaal Filmhuis