Nationaal Theaterweekend 2020

Op 24, 25 en 26 januari 2020 vindt voor de vijfde keer het Nationaal Theaterweekend plaats. Reden voor een feestje in alle theaters in Nederland. Schouwburg Hengelo doet daar natuurlijk weer aan mee! Met bijzondere voorstellingen en een uitgebreid randprogramma.

Ellen Smets Theater - Broemmm! (2+)
Broemmm! is een beeldende voorstelling vol avontuur waarin het thema peuter- en kleuterdriften op humoristische wijze verbeeld wordt. Het zelf willen doen, tegen de draad in zijn, ‘ja' roepen als er ‘nee' wordt gezegd, ‘nee' stampen als er ‘ja' wordt verteld, maken de voorstelling voor zowel kinderen als hun ouders zeer herkenbaar. 

Valerius Ensemble - Poëzie, Muziek en Film
Alweer voor het derde jaar voert het Valerius Ensemble in afwisseling met een drietal dichters ‘Poëzie, Muziek & Film’ uit. Interessante gedichten, mooie klassieke muziek, afgesloten met een film, allen passend bij het thema van de Poëzieweek 2020.

Theatergroep Kwatta - De Familie van Nielie in Alle Staten (6+)
Kalkoenen, woestijnen, wolkenkrabbers filmsterren! Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. De familie van Nielie gaat naar Los Angeles, waar vader Theo is uitgenodigd voor Het Uitvinderscongres. Maar al op het vliegveld van New York raakt het gezin elkaar kwijt en zetten ze alles op alles om elkaar terug te vinden. Wat volgt is een avontuur in het land van de hiphop, een roadtrip vol vreemde ontmoetingen met rare snuiters en een race tegen de klok.

Een kijkje achter de schermen van Schouwburg Hengelo
Bekijk het theater van de andere kant. De rondleiding wordt gegeven door het hoofd techniek van het theater en begint met een korte presentatie over het bouwen, spelen en afbreken van een theatervoorstelling. Aansluitend wordt het publiek rondgeleid door het gebouw, waarbij het een kijkje krijgt achter deuren die voor reguliere gasten gesloten blijven. Er zijn meerdere rondleidingen op zaterdag 25 januari. De rondleiding is gratis, maar er moet wel worden gereserveerd.

Expositie De Haanstra's
De tentoonstelling over De Haanstra's toont de schilderkunst van vader Folkert Haanstra sr. en zijn drie zonen. De tentoonstelling is samengesteld door Henk Lassche en Evelien Snijders. Tijdens het Theaterweekend leidt Henk Lassche gasten langs deze indrukwekkende expositie. Ook deze rondleiding is gratis, er moet wel worden gereserveerd.

Koffiedrinken in de artiestenfoyer met een ‘mystery guest’
Op zaterdag 25 januari kunnen bezoekers, in het kader van het Nationaal Theaterweekend 2020, koffiedrinken in de artiestenfoyer van Schouwburg Hengelo in het gezelschap van een ‘mystery guest’. De gasten verzamelen in de foyer van Schouwburg Hengelo en worden begeleid naar de artiestenfoyer. Daar krijgen ze een kopje koffie of thee aangeboden door de vrijwilligers die tijdens de voorstellingen in Schouwburg Hengelo in de artiestenfoyer werken. De bezoekers krijgen grappige en interessante ‘achter de schermen’ anekdotes te horen en kunnen het gastenboek voor de artiesten bekijken. Bovendien krijgen ze gezelschap van een ‘mystery guest’, die als hoogtepunt een intiem verrassingsoptreden zal verzorgen in de artiestenfoyer.

Kaarten reserveren
Kaarten voor de voorstellingen in het Nationale Theaterweekend in Schouwburg Hengelo kosten tussen de €5,- en  €10,-. Alle overige activiteiten zijn gratis, soms in combinatie met een kaartje voor de voorstelling. Reserveren voor zowel de voorstellingen als de overige activiteiten kan via www.schouwburghengelo.nl of aan de kassa van Schouwburg Hengelo of telefonisch via 074-2556789 van ma. t/m za. tussen 12.00 uur en 16.00 uur.