Het Nationale Ballet Junior Company - UNBOXING

Deel deze pagina
za 09 feb 2019 - 20:00 uur - Rabozaal


De Junior Company gaat ook dit seizoen op reis door het hele land met Unboxing ballet. Een programma dat klassiek ballet op het hoogste niveau koppelt aan werk van eigenzinnige en eigentijdse choreografen als Daniela Cardim, Wubkje Kuindersma en Milena Sidorova.

Let op: deze voorstelling is verplaatst naar de grote zaal. Gasten die kaarten hebben gereserveerd worden hierover geïnformeerd.

1e rang:   € 17,50

Maar liefst twee choreografieën in Unboxing Ballet komen voort uit de ‘Choreographic Academy’ die Het Nationale Ballet afgelopen zomer organiseerde, waarin jonge choreografen drie weken lang aan de slag gingen met dansers van de Junior Company.

'Unboxing Ballet' is een spannende mix van klassiek en modern!

Paquita Suite
Unboxing Ballet omvat om te beginnen een klassiek werk: de Paquita Suite, in de veelgeprezen bewerking die Rachel Beaujean maakte, gericht op de puur dansante divertissementen die dansmeester Marius Petipa in 1881 toevoegde aan het origineel. “Een Bengaals vuurwerk van spitzenvariaties”, schreef de Volkskrant. Paquita vereist een loepzuivere techniek, virtuositeit en balletschwung, een ideale toetssteen voor de jonge talenten.

What Got You Here
Daniela Cardim krijgt de kans om verder te werken aan haar What Got You Here (wereldpremière), dat is geïnspireerd door het beroemde boek van Bill Bryson over het ontstaan van de wereld.

Mesmer
Een wereldpremière! Mesmer is een nieuw werk van Wubkje Kuindersma. Eerder creëerde zij voor Het Nationale Ballet Two and Only, een choreografie die internationaal furore maakte.

Withdrawn
Milena Sidorova, grand sujet bij Het Nationale Ballet, creëerde het geestige WITHDRAWN, een groepswerk voor de twaalf dansers van de Junior Company.

Fuse
Het ballet Fuse van Charlotte Edmonds is gemaakt voor twee dansers en een danseres en gezet op muziek van de Franse componist Armand Amar uit de soundtrack van 'Human' (2015), een documentaire van Yann Arthus-Bertrand. Het contrast tussen de twee delen is groot: het eerste deel is ritmisch, het tweede deel gevoelig.

Revelry
Choreograaf en artistiek coördinator van de Junior Company Ernst Meisner maakte ter gelegenheid van het Gala 2017 een werk voor de dansers van de Junior Company. Het bruisende, energieke werk Revelry, op de gelijknamige, kleurrijke compositie van Lowell Liebermann, roept de sfeer op van een sprankelend feest. De dansers komen een voor een aan en al snel tuimelen ze over elkaar heen, om in alle mogelijke combi’s het leven te vieren.

De ingenieuze combinaties van spitzenwerk, duizelingwekkende draaiingen sprongenseries vergen zichtbaar veel van de dansers – maar deze lichting junioren slaat zich er zwierend doorheen. (…) Ik zou het zo drie keer achter elkaar willen zien. (…) Geestig en ontroerend. - Het Parool

In het nieuwe tourneeprogramma van de Junior Company laat Wubkje Kuindersma zien hoe fantastisch ze met tien dansers uit de voeten kan. - de Volkskrant

TIP: bestel de Danspas voor slechts € 89,50 en krijg toegang tot maar liefst 14 dansvoorstellingen.

So Nice Theaterdiner
Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement reserveren. Kijk onder 'Arrangementen' voor meer informatie. Het arrangement is te reserveren in het reserveringsproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'

1e rang :   € 17,50   Normaal tarief
1e rang :   € 11,50   CJP / Jeugd
2e rang :   € 15,50   Normaal tarief
2e rang :   € 10,00   CJP / Jeugd
3e rang :   € 14,00   Normaal tarief
3e rang :   € 9,00   CJP / Jeugd
4e rang :   € 12,00   Normaal tarief
4e rang :   € 8,00   CJP / Jeugd
1e rang:   € 17,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Danstheater Aya & ZEP  Cleopatra (14+)  wo 06 nov 2019 - 19:30 uur - Middenzaal Dans
The National Dance Company of Ireland  Rhythm of the Dance: Christmas Special  za 28 dec 2019 - 20:00 uur - Rabozaal Dans
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden