Het Nationale Ballet Junior Company - UNBOXING

Deel deze pagina
za 09 feb 2019 - 20:00 uur - Middenzaal


De Junior Company gaat ook dit seizoen op reis door het hele land met Unboxing ballet. Een programma dat klassiek ballet op het hoogste niveau koppelt aan werk van eigenzinnige en eigentijdse choreografen als Daniela Cardim, Wupkje Kuindersma en Milena Sidorova.

Maar liefst twee choreografieën in Unboxing Ballet komen voort uit de ‘Choreographic Academy’ die Het Nationale Ballet afgelopen zomer organiseerde, waarin jonge choreografen drie weken lang aan de slag gingen met dansers van de Junior Company.

'Unboxing Ballet' is een spannende mix van klassiek en modern!

1e rang:   € 17,50

Paquita Suite
Unboxing Ballet omvat om te beginnen een klassiek werk: de Paquita Suite, in de veelgeprezen bewerking die Rachel Beaujean maakte, gericht op de puur dansante divertissementen die dansmeester Marius Petipa in 1881 toevoegde aan het origineel. “Een Bengaals vuurwerk van spitzenvariaties”, schreef de Volkskrant. Paquita vereist een loepzuivere techniek, virtuositeit en balletschwung, een ideale toetssteen voor de jonge talenten.

What Got You Here
Daniela Cardim krijgt de kans om verder te werken aan haar What Got You Here (wereldpremière), dat is geïnspireerd door het beroemde boek van Bill Bryson over het ontstaan van de wereld.

Mesmer
Een wereldpremière! Mesmer is een nieuw werk van Wubkje Kuindersma. Eerder creëerde zij voor Het Nationale Ballet Two and Only, een choreografie die internationaal furore maakte.

Withdrawn
Milena Sidorova, grand sujet bij Het Nationale Ballet, creëerde het geestige WITHDRAWN, een groepswerk voor de twaalf dansers van de Junior Company.

Fuse
Het ballet Fuse van Charlotte Edmonds is gemaakt voor twee dansers en een danseres en gezet op muziek van de Franse componist Armand Amar uit de soundtrack van 'Human' (2015), een documentaire van Yann Arthus-Bertrand. Het contrast tussen de twee delen is groot: het eerste deel is ritmisch, het tweede deel gevoelig.

Revelry
Choreograaf en artistiek coördinator van de Junior Company Ernst Meisner maakte ter gelegenheid van het Gala 2017 een werk voor de dansers van de Junior Company. Het bruisende, energieke werk Revelry, op de gelijknamige, kleurrijke compositie van Lowell Liebermann, roept de sfeer op van een sprankelend feest. De dansers komen een voor een aan en al snel tuimelen ze over elkaar heen, om in alle mogelijke combi’s het leven te vieren.

TIP: bestel de Danspas voor slechts € 89,50 en krijg toegang tot maar liefst 14 dansvoorstellingen.

So Nice Theaterdiner
Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement reserveren. Kijk onder 'Arrangementen' voor meer informatie. Het arrangement is te reserveren in het reserveringsproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'

1e rang :   € 17,50   Normaal tarief
1e rang :   € 11,50   CJP / Jeugd
2e rang :   € 15,50   Normaal tarief
2e rang :   € 10,00   CJP / Jeugd

So Nice Theaterdiner

So Nice Theaterdiner

za 09 feb 2019 - 17:45 uur

Het So Nice Theaterdiner maakt een bezoek aan Schouwburg Hengelo tot een compleet avondje uit. Met een aanbod van vlees-, vis- of vegetarische gerechten, is er voor elk wat wils. Wij zorgen ervoor dat u gegarandeerd op tijd bij de voorstelling aanwezig bent, dus u hoeft niet te haasten!

Als u kaartjes bestelt bij Schouwburg Hengelo, kunt u met één klik een Theaterdiner reserveren in onze Brasserie. Voor slechts € 21,50 (exclusief drankjes), kiest u vier gerechtjes waarmee u uw eigen complete menu samenstelt. U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

1e rang:   € 17,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Staatsballet van Tatarstan  De Notenkraker  vr 21 dec 2018 - 19:30 uur - Rabozaal Dans
Vrije Voeten  Trekvogels (8-14 jaar)  do 28 mrt 2019 - 19:30 uur - Middenzaal Dans
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden