Kalpana Raghuraman - Superhuman: Our Inner Darkness

Deel deze pagina
wo 09 jan 2019 - 20:00 uur - Middenzaal


"Door het #MeToo schandaal veranderde Kevin Spacey in één klap van held naar schurk.
De goden van deze tijd worden gevallen helden zodra ze niet aan de verwachtingen van perfectie voldoen. In Superhuman: Our Inner Darkness zoek en onthul ik de barst in het perfecte imago, zodat de superheld weer mens mag zijn en alle kanten van zichzelf zichtbaar kan maken."– Kalpana Raghuraman

Superhuman: Our Inner Darkness is een hedendaagse dansvoorstelling van choreograaf en cultureel antropoloog Kalpana Raghuraman. Zes dansers en een zangeres gaan op zoek naar een nieuwe superheld. Een held die óók kwetsbaar en onaangepast durft te zijn, een superhuman.

1e rang:   € 18,50

Na een succesvol tournee in Nederland en India met de voorstelling SIMEON, in samenwerking met het Matangi Quartet, komt Kalpana in 2018 met haar nieuwe werk Superhuman: Our Inner Darkness. Zij is geïntrigeerd in alle kanten van de mens die ons ondefinieerbaar en onvoorspelbaar maken.

Maar in onder andere mythologie en popcultuur zien we vaak een eenzijdig perspectief. Hercules en Beyoncé lijken voorbeelden van ultieme perfectie. Is het nog wel reëel om te geloven dat deze iconen perfect zijn? Hebben we niet allemaal een innerlijke duisternis en wordt deze misschien te veel onderdrukt?

"Met Superhuman brengt choreograaf Kalpana Raghuraman een temperamentvolle ode aan het grijs tussen zwart en wit. Op brutale manier mixt ze haar Indiase wortels met haar ervaring in moderne dans en haar nieuwsgierigheid naar hiphop. Meer dan in eerder werk durft Raghuraman haar neiging naar elegantie achter zich te laten." **** (Volkskrant)

“Zes dansers worden aangejaagd door zangeres Lotta Sophie Bakker. Haar stem rolt als de donder in de nacht, dan weer klinkt ze hees en breekbaar.”  (Trouw)

TIP: bestel de Danspas voor slechts € 89,50 en krijg toegang tot maar liefst 14 dansvoorstellingen.

Doneer € 1,- aan The Hunger Project

Kalpana Raghuraman en Schouwburg Hengelo ondersteunen The Hunger Project. The Hunger Project is een internationale NGO die in 22 landen werkt aan een duurzaam einde van chronische honger. U kunt helpen door bij de reservering van uw kaarten  € 1,- te doneren. Doe dit door in stap 1 van het bestelproces 'Donatie van € 1,- voor The Hunger Project' toe te voegen aan uw reservering. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun!

So Nice Theaterdiner

Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement reserveren. Kijk onder 'Arrangementen' voor meer informatie. Het arrangement is te reserveren in het reserveringsproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'

1e rang :   € 18,50   Normaal tarief
2e rang :   € 16,50   Normaal tarief
1e rang:   € 18,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Maas theater en dans  B-Boy (12+)  do 10 okt 2019 - 19:30 uur - Middenzaal Dans
ICK & Toneelgroep Oostpool  All Over - Acts of Love  za 07 dec 2019 - 20:30 uur - Middenzaal Dans
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden