BackBone | Alida Dors & Silbersee - Speak up!

Deel deze pagina
do 05 apr 2018 - 20:30 uur - Middenzaal

Ben jij trots op wie je bent? Stel dat je over een jaar moreel gewogen wordt door een hogere macht.
Zou je dan blijven handelen zoals je nu doet?

1e rang:   € 17,50

Hiphop dansgezelschap BackBone en muziektheaterhuis Silbersee slaan voor de tweede keer de handen ineen voor de nieuwste urban dansvoorstelling ‘Speak Up!’ Zes mensen in de kracht van hun leven roepen zichzelf en elkaar ter verantwoording. Met hun hart op de weegschaal worden ze geconfronteerd met hun eigen, soms grensoverschrijdende gedrag en daden waar ze zelf niet trots op zijn. Durven zij zich uit te spreken? Zijn ze bereid te reflecteren op wie ze werkelijk zijn?

Choreograaf Alida Dors kijkt met groeiende verbazing naar onze tijd, waarin het delen van je mening steeds gewoner lijkt te worden, maar zelden leidt tot een oprecht gesprek waarin we elkaars denken en handelen bespreken en wegen. Met welk doel storten we ons hart uit? Zijn onze vaak ongenuanceerde meningen vooral correcties voor de ander? Hoeveel tijd nemen we nog om onszelf te corrigeren? ‘Speak Up!’ is een voorstelling over ons moreel kompas en onze groeiende angst om elkaar en onszelf in de ogen te kijken. Rituelen uit de Afrikaanse diaspora, naast teksten van belangrijke (hiphop) activisten zijn in deze voorstelling belangrijke aanvullende inspiratiebronnen.

Alida Dors creëert haar voorstellingen vanuit de houding die de founding fathers and mothers van de hiphop introduceerden; met een fascinatie voor onorthodoxe ontmoetingen tussen mensen en disciplines, sociaal en politiek bewust, en met de urgentie relevant werk te maken voor een breed en divers publiek. Aan Alida’s zijde opereert muziekaal leider Romain Bischoff met Silbersee, waar muziekgenres van urban tot opera bij elkaar worden gebracht. Bij ‘Speak Up!’ resulteert dit in een creatie waarin de dansers van BackBone de zangers van Silbersee uitdagen om zich volledig te geven in het moment. Samen met ‘avant-pop’ componist Jacob ter Veldhuis en de rebelse DJ Lovesupreme wordt ‘Speak Up!’ een smeltkroes vol hiphop vibes, waarin energieke dans, live zang, tekst, klassieke en elektronische muziek in elkaar grijpen en van het podium spatten.

Choreografie & concept:
Alida Dors
Performers:
Bilal Bachir (dans), Donna Chittick (dans), Liza Panjoel (dans), Pom Arnold (dans),
Carla Nahadi Babelegoto (zang),Maciej Straburzynski (zang)
Supervisor muziek compositie:
Romain Bischoff
Muziek compositie:
Jacob ter Veldhuis & DJ Lovesupreme
Dramaturgie:
Peggy Olislaegers & Maarten van Hinte
Toneelbeeld:
Ascon de Nijs
Lichtontwerp:
Jeffrey Steenbergen

Na afloop vindt er een gratis nagesprek plaats.

TIP: bestel de Danspas voor slechts € 84,50 en krijg toegang tot maar liefst 13 dansvoorstellingen.

So Nice Theaterdiner
Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement reserveren. Kijk onder 'Arrangementen' voor meer informatie. Het arrangement is te reserveren in het reserveringsproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'.

1e rang :   € 17,50   Normaal tarief
2e rang :   € 15,50   Normaal tarief

So Nice Theaterdiner - Speak up!

So Nice Theaterdiner - Speak up!

do 05 apr 2018 - 18:15 uur

Het So Nice Theaterdiner maakt een bezoek aan Schouwburg Hengelo tot een compleet avondje uit. Met een aanbod van vlees-, vis- of vegetarische gerechten, is er voor elk wat wils. Wij zorgen ervoor dat u gegarandeerd op tijd bij de voorstelling aanwezig bent, dus u hoeft niet te haasten!

Als u kaartjes bestelt bij Schouwburg Hengelo, kunt u met één klik een Theaterdiner reserveren in onze Brasserie. Voor slechts € 19,50 (exclusief drankjes), kiest u vier gerechtjes waarmee u uw eigen complete menu samenstelt. U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

1e rang:   € 17,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Danstheater Aya & De Toneelmakerij  I call my brothers (13+)  wo 18 apr 2018 - 19:30 uur - Middenzaal Dans
Cornamusa  World of Pipe Rock and Irish Dance  zo 13 mei 2018 - 20:00 uur - Rabozaal Dans
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden