Valerius Ensemble - Poëzie, Muziek en Film

Deel deze pagina
za 26 jan 2019 - 14:30 uur - Middenzaal


Poëzie, muziek & film is precies wat de titel al aangeeft. Voor het tweede jaar op rij in Schouwburg Hengelo: het programma Poëzie, Muziek & Film.

In het kader van de Week van de Poëzie 2019 brengt het Valerius Ensemble in afwisseling met drie dichters een aantrekkelijk muzikaal programma dat aansluit op het thema.

1e rang:   € 15,00

Poëzie & Vrijheid.
De uitvoering Poëzie, Muziek & Film wordt gehouden in het kader van de Poëzieweek 2019. Ieder jaar kent deze week een ander thema, dit jaar is dat "vrijheid". De dichters Paul Gellings, Lowie Gilissen en Miriam Janssen zullen ieder op geheel eigen wijze hieraan invulling geven. Bovendien zullen zij een gedicht voordragen dat door hen speciaal voor deze gelegenheid is geschreven.

Muziek & Vrijheid.
Het Valerius Ensemble speelt het strijkkwartet in C op.33 no.3 van Joseph Haydn, bijgenaamd "Vogel". Volgens de componist was dit werk "van een heel nieuwe, speciale stijl". Complex met veel versieringen maar wel luchtig van aard. Zeer geschikt dus om uit te voeren bij het thema "vrijheid".

Film & Vrijheid.
Howl (2010). The poem that rocked a generation. De film gaat over het leven en werk van de dichter Allen Ginsberg. In de film staat met name zijn gedicht Howl centraal, een gedicht dat wordt gezien als een van de grote werken van de Amerikaanse literatuur en het eerste publieke manifest van "the beat generation". Een gedicht met een rechtzaak als gevolg.

Poëzie, Muziek & Film is een samenwerking tussen het Valerius Ensemble, Schouwburg Hengelo en Filmhuis Hengelo.

Deze voorstelling is inclusief film.

1e rang :   € 15,00   Normaal tarief
2e rang :   € 13,50   Normaal tarief
1e rang:   € 15,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Camiel Boomsma  Pianorecital  zo 08 dec 2019 - 16:00 uur - Waterstaatskerk Klassiek
Tania Kross  Van Mozart tot Madonna  za 15 feb 2020 - 20:00 uur - Rabozaal Klassiek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden