Theatre Republique Kopenhagen (DK) & The 7 Fingers (CA) - Bosch Dreams

Deel deze pagina
za 15 okt 2016 - 20:00 uur - Rabozaal

Een adembenemend spektakel van gemaskerd theater, middeleeuwse  straatparades, acrobatiek, video en andere moderne theatertechnieken.De schilderijen en geschiedenis van Bosch worden tot leven gebracht in een wervelende show door het beroemde Canadese circustheatergezelschap 7Fingers.

Bekijk de indrukwekkende trailer.

1e rang:   € 32,50

Het is 1516. Enkele ogenblikken voor zijn dood ligt de oude en beroemde schilder Jheronimus, of zoals wij zeggen, Jeroen Bosch in zijn bed. Zijn arts zit naast hem en schrijft een middeleeuwse behandeling voor. Wat volgt is een surrealistische, Circque du Soleil-achtige tijdreis van 1516 naar 2016. Een reis waarbij de fantasie van 7Fingers met hulp van geestverwanten als Salvador Dali en  Jim Morrison het publiek tot diep in de wereld van Bosch leidt. Een reis die uiteindelijk - bij Jeroen Bosch’ laatste ademtocht - eindigt in zijn ultieme droom....

Les 7 Doigts de la Main herdenkt Bosch dood maar viert vooral zijn leven en kunstenaarschap. 'Bosch Dreams' wordt een adembenemend spektakel van gemaskerd theater, middeleeuwse  straatparades, acrobatiek, video en andere moderne theatertechnieken.

Bosch Dreams is een productie van Republique Kopenhagen in co-productie met Les 7 Doigts de la Main en de Stichting  Jheronimus Bosch 500, ’s-Hertogenbosch. Het initiatief tot de productie werd genomen door Festival Circolo, Nederland, als herdenking van Jheronimus Bosch’s dood in 1516, 500 jaar geleden.

Na de première was de Deense pers razend enthoustiast!  
''Ange Potier's video-animaties betoveren ons, brengen het publiek in en uit de schilderijen van Bosch.'' ***** Berlingske  
"De artiesten bewegen prachtig door de adembenemende visuals. Schoonheid en inspiratie te over!'' ***** Frederiksborgs Amtsavis 
''Dromerige schouwspelen en prachtige bewegingen die mensen van alle leeftijden moeten zien.'' ***** Teater 1 
''Video-animaties zijn nog nooit zo krachtig gebruikt op een podium.'' ***** Out & About

Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven
Bosch expert Thomas Vriens neemt zijn publiek mee in het leven en werk van 1 van de beroemdste Nederlandse kunstenaars. Op een verrassende manier, vol humor en verbeeldingskracht zal duidelijk worden waarom met name het drieluik de ‘Tuin der Lusten’ al 500 jaar onze fantasie prikkelt. Ontdek in deze inleiding hoe alles een betekenis heeft en niets is wat het lijkt.

De inleiding begint om 19.00 uur (duur ca. 45 min) en kost € 2,50. De inleiding is te reserveren in combinatie met de voorstelling in stap 3 van het reserveerproces.

www.circusjeroenbosch.nl

1e rang :   € 32,50   Normaal tarief
2e rang :   € 29,00   Normaal tarief
3e rang :   € 26,00   Normaal tarief
4e rang :   € 22,50   Normaal tarief
1e rang:   € 32,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Herman van Veen  Nieuw programma  do 12 apr 2018 - 20:00 uur - Rabozaal Show
Cornamusa  World of Pipe Rock and Irish Dance  zo 13 mei 2018 - 20:00 uur - Rabozaal Dans
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden