Parnassus Ensemble en Consensus Vocalis - Hemelvaartsoratorium - Johann Sebastian Bach

Deel deze pagina
do 05 mei 2016 - 20:30 uur - Kristalkerk


Op deze Bevrijdingsdag en tevens Hemelvaartsdag brengt het Parnassus Ensemble samen met Consensus Vocalis drie geliefde werken van Johann Sebastian Bach.

Geen rang (vrije zit):   € 17,50

Jaarlijks geven het Parnassus Ensemble en Consensus Vocalis op Hemelvaartsdag een concert in de Kristalkerk te Hengelo. Dit jaar is het samenvallen met Bevrijdingsdag en het vijfentwintigjare jubileum van Consensus Vocalis een reden om dit concert een extra feestelijk karakter te geven.

In het programma wordt op verschillende manieren een link gelegd met de Hohe Messe van J.S. Bach. Een van de hoogtepunten van de Hohe Messe is de prachtige aria Agnus Dei. In het Hemelvaartsoratorium klinkt een andere, eerdere versie van deze aria: Ach bleibe doch. Hiernaast klinkt cantate 191. Deze cantate is een bewerking van Bach zelf van drie delen uit de Hohe Messe: openingskoor, duet en slotkoor van het Gloria. En als kroon op het concert wordt de korte, eendelige cantate 50 uitgevoerd, voor dubbelkoor en groot orkest. Een van de meest bevrijdende en feestelijkste stukken die Bach componeerde.

Programma: J.S. Bach - Hemelvaartsoratorium, Cantate 191 'Gloria in Excelcis Deo', Cantata 50 'Nun is das Heil und die Kraft'

Geen rang (vrije zit) :   € 17,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 10,00   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit):   € 17,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

TCOV  Petite Messe Solennelle van Rossini  vr 29 mrt 2019 - 20:00 uur - Kristalkerk Klassiek
Dominic Seldis & James Pearson  Stand Up Bass  vr 17 mei 2019 - 20:30 uur - Middenzaal Klassiek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden