George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Leopold Witte en Marcel Hensema - DE VERLEIDERS: Stem Kwijt

Deel deze pagina
vr 26 jan 2018 - 20:00 uur - Rabozaal


'DE VERLEIDERS' zijn terug met een gitzwarte komedie over het (niet meer) werken van de democratie.

1e rang:   € 36,00

De democratie werkt niet meer of, nog pijnlijker, heeft misschien nooit gewerkt. Het verzet tegen het internationale handelsverdrag TTIP, belastingtrucs, de volgende financiële crisis, de dreigende oorlog en het steeds grotere gevoel van onmacht bij de burgers, maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden. Gekozen politici blijken de slippendragers van multinationals en banken, of zijn populistische slaven van hun electoraat en daardoor onmachtig in hun handelen. En dat terwijl wij staan voor grote ingewikkelde vraagstukken als migratie, het klimaatprobleem, de aanhoudende bankencrisis,de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk en oorlogsdreiging. De verkiezingen, die het feest van de democratie hadden moeten worden, werden ordinaire straatgevechten over non issues, opgestookt door de media. En tegelijkertijd hebben xenofobe partijen steeds meer terrein gewonnen, wat al heeft geleid tot een Brexit in de UK en een Trump in de VS…

En weer hebben we een regeerakkoord waar níemand voor gekozen heeft. Op de achtergrond heeft de businesslobby belastingverlaging voor aandeelhouders en grote bedrijven bedongen en wordt de belastingdruk weer verder verlegd naar de burgers via een BTW-verhoging op primaire levensbehoeften van 50%. De afschaffing van de dividendbelasting stond zelfs in geen enkel verkiezingsprogramma!
Ons vluchtelingenbeleid is weer verder versoberd. Het kapitaal en de multinationals hebben de democratie volledig in hun macht. Is de zegen van het neoliberalisme niet verworden tot een vloek? Waarom hebben burgers de onuitroeibare neiging tegen hun eigen belang te stemmen? Tijd voor een nieuw democratisch elan.

In ‘Stem Kwijt’ onderzoeken George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Leopold Witte en nieuwkomer Marcel Hensema op de hun vertrouwde wijze hoe we verder moeten. Want de democratie in de huidige vorm is dood. Morsdood.

“Stem kwijt is een mooie nieuwe loot aan de Verleidersboom.” (Parool)
“Deel vijf van de Verleiders bewijst dat formule niet is uitgewerkt” (Volkskrant)

Inleiding

Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost € 2,50 en begint om 19:00 uur. De inleiding is te reserveren in stap 3 bij de voorstelling.

So Nice Theaterdiner
Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement reserveren. Kijk onder 'Arrangementen' voor meer informatie. Het arrangement is te reserveren in het reserveringsproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'.

1e rang :   € 36,00   Normaal tarief
2e rang :   € 32,00   Normaal tarief
3e rang :   € 28,50   Normaal tarief
4e rang :   € 25,00   Normaal tarief
1e rang:   € 36,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Het Zuidelijk Toneel  Bejaarden & Begeerte, de afscheidstournee  wo 24 okt 2018 - 19:30 uur - Middenzaal Toneel
De Toneelmakerij  De Krijtkring  di 27 nov 2018 - 13:00 uur - Middenzaal Vrije Zit Toneel
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden