INtrodans INjectie

Vanwege de coronamaatregelen is INtrodans INjectie verplaatst naar het seizoen 2021-2022.

Schouwburg Hengelo en dansgezelschap Introdans organiseren in het seizoen 2020-2021 het dansproject INtrodans INjectie IN Hengelo. Vier dansgroepen uit diverse dansstijlen maken kennis met Introdans en werken, samen met een docent van Introdans, aan een Introdans-choreografie. Het resultaat wordt gepresenteerd tijdens een festivaldag in Schouwburg Hengelo.

INtrodans INjectie IN Hengelo
Een choreograaf die aan Introdans verbonden is bereidt de dansinjectie voor: een basischoreografie, geïnspireerd op het repertoire en dansidioom van Introdans. Een docent van Introdans zal deze basischoreografie, met daarin een aantal vaste elementen zoals het vloerpatroon en de muziek, met de dansgroep instuderen. Daarna is het aan de dansgroep om deze basischoreografie te customizen en het daarmee hun eigen dansstuk te maken. Voor de instudering van de basischoreografie gaat de Introdans-docent vier keer naar de dansgroep toe om een workshop te geven en de groep te coachen. Het project eindigt met een grote presentatiedag in Schouwburg Hengelo. Tijdens de presentatiedag voeren alle deelnemende dansgroepen hun versie van de choreografie op.

De deelnemers
De dansgroepen die geselecteerd zijn om aan het project deel te nemen zijn:

  • Een gemengde dansgroep van Oyfo, met dansers van verschillende leeftijden uit verschillende dansstijlen
  • De dansmarietjes van J.C.V. Hatsjikidee uit Haaksbergen
  • De topturnsters van TON (Topturnen Oost Nederland) uit Almelo
  • StudYoPi uit Borne (groep voor volwassenen met beperkingen)

Kick-off
Op 26 februari 2021 was de kick-off van INtrodans INjectie. Via een Zoom-meeting konden alle deelnemers, de choreograaf en de workshopleiders met elkaar kennismaken. Filmpjes gaven de deelnemers een kijkje in de wereld van Introdans. Het project werd nader toegelicht en er was gelegenheid om vragen te stellen. Onder leiding van workshopdocente Mironne is er, vanachter de laptops en smartphones, nog een dans ingestudeerd.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het Fonds Podium Kunsten.