Open Podium Twente 2022

Silke Veld winnaar Open Podium Twente 2022

Op zaterdag 14 mei streden tien finale acts om de hoofdprijs van Open Podium Twente. Silke Veld ging er, samen met haar band, met de 1e juryprijs vandoor: de wisseltrofee en de hoofdprijs van € 2.500,-. De 2e juryprijs was voor dansgezelschap IRON van Dansstudio X-DANCE en TrapdoorMan kreeg van de jury de 3e prijs.

Na twee voorrondes en twee halve finales gingen 10 finalisten de strijd met elkaar aan. De vakjury, bestaande uit Adriaan Luteijn (artistiek manager Introdans), Johanneke ter Stege (muzikant en dichter) en Daniel van Klaveren (artistiek directeur Theater Sonnevanck), wees in deze finale de winnaars van de juryprijzen aan. Zij kenden de 1e prijs toe aan Silke Veld. Van Klaveren: “Vanaf het eerste moment communiceerde ze direct met de zaal. Ze kan zowel opzwepend uitpakken als ontroeren met persoonlijke teksten.” Naast de juryprijs kreeg Silke ook de stem van het publiek met de 3e publieksprijs.

Dansgroep IRON was ook een dubbele winnaar: zij kregen zowel van de vakjury als het publiek de 2e prijs. Luteijn: “Deze act werd spannend opgebouwd en explodeerde daarna. Een precieze uitvoering en perfecte beheersing en een goede podiumpresentatie.”

De eerste publieksprijs was voor de 13-jarige zangeres Azra. De derde juryprijs ging naar TrapdoorMan (Luuk van de Schepop). Hij verraste de jury met originaliteit en retestrak spel.

 
De publieksprijzen van € 100, € 250 en € 500 zijn beschikbaar gesteld door Podion, een zakelijk netwerk met een warm hart voor theater, kunst en cultuur en een hart voor jong talent. De juryprijzen van € 500, € 1.000 en € 2.500 werden gesponsord door coöperatieve Rabobank en werden overhandigd door Robin Geerdink.

Naast finalisten Silke Veld, IRON, TrapdoorMan en Azra stonden er nog 6 finalisten op het toneel om een optreden te verzorgen in deze finale: De Huilende Wolven, RUSH, Luna Westervoorde, Pipp en Anaïs, INTrouble en Hanna Kapitonova.
Foto's door: Irene Snijders