Open Podium Twente 2019

Dansgroep ‘IRON’ uit Hengelo grote winnaar Open Podium Twente
De dansgroep ‘IRON’ is tijdens de finale op zaterdag 18 mei 2019 de grote winnaar geworden van de talentenjacht Open Podium Twente in de Schouwburg Hengelo. De jury roemde de ontroerende, originele performance en het ‘veelzijdig bewegingsidioom’ van de groep. IRON wint de wisseltrofee en de hoofdprijs van 2.500 euro.

IRON is een dansgroep van de Hengelose dansschool X-Dance. Ze dansten een choreografie gemaakt door Hani Andary.

De tweede plaats met een geldprijs van €1.000,-, werd gewonnen door de vijfkoppige hardrock band ‘Rogue’ uit Enschede. ‘Superstrak en steengoed’ aldus de jury. ‘Een leadzanger met een eigen geluid, vol muzikale ideeën en volledig trouw aan hun eigen stijl.’

Op de derde plaats eindigde de achtkoppige Hengelose vriendenband ‘Jazzalike’. De band bestaat uit een ritmesectie en vier blazers. Zij wonnen €500,-. De jury: ‘Ze kregen iedereen op de banken met hun muzikaal spetterende optreden. De arrangementen waren inventief en ze hadden een geestige en opwindende presentatie’.

De vakjury bestond dit jaar uit Liesbeth Coltof, Linda Koezen en Christoph Mac-Carty. De deskundige vakjury beoordeelde de finalisten aan de hand van criteria als techniek, originaliteit en podiumpresentatie en kende op basis hiervan de vakprijzen toe.

Publieksprijzen
Niet alleen de vakjury had het tijdens de finale voor het zeggen. Ook het publiek mocht drie winnaars aanwijzen. De eerste publieksprijs van €500,- ging naar de band Jazzalike. De tweede plaats was voor dansgroep IRON, zij mochten een cheque ter waarde van €250,- in ontvangst nemen. De derde plaats was voor het jonge zangtrio AmaSing, zij wonnen €100,-.