Open Podium Twente 2017

De Enschedese band Paper Wolfe is de grote winnaar van de talentenjacht Open Podium Twente 2017. Naast een beker en een wisseltrofee mocht de band een geldbedrag van 2500 euro mee naar huis nemen. 

De talentenjacht bestond uit verschillende rondes, waaraan alleen kandidaten woonachtig in de provincie of afkomstig uit Overijssel mochten deelnemen. 

'Goed in het oor'

Na de voorrondes op zaterdag 4 en zondag 5 maart en twee halve finales op 8 en 9 april bleven uiteindelijk dertien kandidaten over, van wie de vijfkoppige band Paper Wolfe in de finale op zaterdag 20 mei als beste werd beoordeeld. De jury schreef: 'Ze liggen goed in het oor, spelen dynamisch en maken gebruik van prachtige meerstemmigheid. Met dit eigen repertoire zullen zij vast en zeker de theaters veroveren’.

Overige juryprijzen
Op de tweede plaats eindigde het dansduo Double Bash, dat beloond werd met duizend euro en Slagwerkgroep HENGST (500 euro). De Jong Talentprijs, waaraan een geldbedrag van €750 hing, ging naar de zangeres van het duo DAIM: de 17-jarige Kim Toemeungte.

Publieksprijzen
Ook voor het publiek was een rol weggelegd. Het publiek mocht drie prijzen bepalen en zette het dansduo Double Bash op de eerste plaats. Het duo mocht daarom, naast de juryprijs, ook nog een cheque van €500 in ontvangst nemen.

De tweede plaats was voor de dansgroep Connect (€100) en de derde plaats voor Slagwerkgroep HENGST.