Open Podium Twente

Dé talentenjacht van Twente voor aanstormend én al bewezen talent uit Overijssel.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Businessclub Podion

Open Podium Twente is een talentenjacht in alle theatergenres waarbij zowel aanstormend als gevestigd talent zich kan presenteren op een professioneel podium. Het Open Podium wordt mede mogelijk gemaakt door Businessclub Podion, de Stichting 4 Oost, en dus door de Provincie Overijssel.

Een 3-koppige jury bepaalt wie de geldprijzen wint. De winnaar gaat naar huis met € 2.500,-. Voor de nummer 2 is € 1.000,- beschikbaar en voor de nummer 3 € 500,-. Tot slot kent de jury de Jong Talentprijs toe aan iemand tot en met 18 jaar (€ 750,-). Tijdens de Finale bepaalt het publiek wie de Publieksprijzen van € 500,- (1e prijs), € 250,- (2e prijs) en € 100,- (3e prijs) wint.

Alle prijzen worden beschikbaar gesteld door Businessclub Podion.

Open Podium Twente Editie 2018:

Inschrijving voor het Open Podium Twente van 2018 is gestart op maandag 8 januari 2018 en sluit op 15 februari 2018. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Het Open Podium Twente staat open voor deelnemers van alle leefijden uit alle theatergenres: van dans tot opera, van cabaret tot rap, van musical tot rock.
Kandidaten dienen in Overijssel te wonen óf afomstg te zijn uit Overijssel.

Wanneer
Voorrondes: zaterdag 17 en zondag 18 maart 2018
Halve Finales: zaterdag 14 en zondag 15 april 2018
Finale: zaterdag 12 mei 2018

Inschrijving
Inschrijving doe je door het inleveren van het volledig ingevulde inschrijformulier bij office@schouwburghengelo.nl. Inschrijven voor het Open Podium Twente is gratis.
Een eventuele voorselectie van deelnemers alsmede de indeling van het programma is voorbehouden aan Schouwburg Hengelo.
Inschrijven kan tot uiterlijk 15 februari 2018.

Klik hier voor het inschrijfformulier (.PDF bestand)

Klik hier voor het inschrijfformulier (Word bestand)

Klik hier voor het deelnemersreglement met antwoorden op de meest gestelde vragen

Open Podium Twente Editie 2017:

De Enschedese band Paper Wolfe is de grote winnaar van de talentenjacht Open Podium Twente 2017. Naast een beker en een wisseltrofee mocht de band een geldbedrag van 2500 euro mee naar huis nemen. 

De talentenjacht bestond uit verschillende rondes, waaraan alleen kandidaten woonachtig in de provincie of afkomstig uit Overijssel mochten deelnemen. 

'Goed in het oor'

Na de voorrondes op zaterdag 4 en zondag 5 maart en twee halve finales op 8 en 9 april bleven uiteindelijk dertien kandidaten over, van wie de vijfkoppige band Paper Wolfe in de finale op zaterdag 20 mei als beste werd beoordeeld. De jury schreef: 'Ze liggen goed in het oor, spelen dynamisch en maken gebruik van prachtige meerstemmigheid. Met dit eigen repertoire zullen zij vast en zeker de theaters veroveren’.

Overige juryprijzen
Op de tweede plaats eindigde het dansduo Double Bash, dat beloond werd met duizend euro en Slagwerkgroep HENGST (500 euro). De Jong Talentprijs, waaraan een geldbedrag van 750 euro hing, ging naar de zangeres van het duo DAIM: de 17-jarige Kim Toemeungte.

Publieksprijzen
Ook voor het publiek was een rol weggelegd. Het publiek mocht drie prijzen bepalen en zette het dansduo Double Bash op de eerste plaats. Het duo mocht daarom, naast de juryprijs, ook nog een cheque van 500 euro in ontvangst nemen.

De tweede plaats was voor de dansgroep Connect (100 euro) en de derde plaats voor Slagwerkgroep HENGST.

Foto impressie finale 2017