Huisregels Schouwburg Hengelo vanwege het coronavirus

Schouwburg Hengelo biedt graag een veilige omgeving voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Daarom gelden bij het theaterbezoek de onderstaande maatregelen. De verantwoordelijkheid voor het naleven van de regels ligt hierbij ook bij de bezoeker. Een aantal maatregelen die gelden bij uw theaterbezoek:

Klachten
Bij gezondheidsklachten die COVID-19 gerelateerd kunnen zijn, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid verzoeken wij u om niet te komen.

1,5 meter afstand
Houd u tijdens uw bezoek aan de richtlijnen van het RIVM: dus houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers.

Hygiëne
Was uw handen regelmatig met water en zeep en schud geen handen. De schouwburg voorziet in zeeppompjes en desinfecterende middelen. De schouwburg zorgt voor een regelmatige intensieve schoonmaak van de contactoppervlakken, zoals deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen.

Looproutes
Om het houden van afstand eenvoudiger te maken zijn er looproutes (veelal eenrichtingsroutes) aangegeven op de vloeren van de schouwburg. Deze routes dient u te volgen.

Kaartverkoop/kassa
Toegangskaarten kunnen alleen voorafgaand aan de voorstelling telefonisch via de kassa (ma. t/m vr. van 12 tot 16 uur bereikbaar via 074-2556789) of online via de website van Schouwburg Hengelo worden gekocht. Het is niet mogelijk om tijdens het theaterbezoek kaarten te kopen aan de kassa.

Kaartcontrole
Medewerkers voeren op veilige wijze ticketcontroles uit. Houd uw kaartje, bij voorkeur geprint of gedownload op de mobiele telefoon, bij de hand bij binnenkomst van de schouwburg.

Vrije zit
Om de afstand van 1,5 meter tussen bezoekers in acht te kunnen nemen is de tribune van onze Middenzaal ingeschoven en is er een sfeervolle ‘cabaretopstelling’ gecreëerd met tafeltjes en stoelen. 

De indeling van de zalen is 'vrije zit', er zijn geen rij- en stoelnummers. Bij binnenkomst van de zaal wijzen medewerkers de bezoekers een plaats toe, met inachtneming van de voorgeschreven afstand. Bezoekers die een gezamenlijk huishouden of een sociale eenheid vormen kunnen als groep bij elkaar zitten. De schouwburg ziet toe op het maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd in een theaterzaal mag zijn.

Pauze
Er is geen pauze tijdens de voorstellingen. Voor aanvang en na afloop van de voorstelling is er wel gelegenheid om een drankje in een van onze foyers te bestellen en eventueel mee te nemen naar uw zitplaats.

Garderobe
De garderobes zijn niet in gebruik. Jassen en tassen kunnen worden meegenomen naar de zaal en kunnen worden neergelegd onder uw tafel of stoel zodanig dat ze geen gevaar vormen bij een calamiteit.

Toiletgebruik
De toiletten kunnen tijdens de voorstelling niet gebruikt worden, alleen bij hoge nood. Bij toiletgebruik tijdens de voorstelling kunnen bezoekers niet terugkeren naar hun oorspronkelijke plaats in de zaal.

Verlaten zaal
Wacht met het verlaten van de zaal op de instructies van onze medewerkers.

De schouwburg stuurt drie dagen voorafgaand aan de voorstelling deze informatie per mail aan de bezoekers via een servicemail.