Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Huisregels Schouwburg Hengelo vanwege het coronavirus

Op 6 mei jl. heeft minister-president Rutte een versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus aangekondigd. Dit betekent dat Schouwburg Hengelo vanaf 1 juli 2020 haar deuren weer opent voor voorstellingen en bijeenkomsten tot 100 personen.

Schouwburg Hengelo biedt graag een veilige omgeving voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Daarom gelden bij het theaterbezoek de onderstaande maatregelen:

Kaartverkoop
Toegangskaarten kunnen alleen voorafgaand aan de voorstelling telefonisch via de kassa (ma. t/m vr. van 12 tot 16 uur bereikbaar via 074-2556789) of online via de website van Schouwburg Hengelo worden gekocht. Het is niet mogelijk om tijdens het theaterbezoek kaarten te kopen aan de kassa.

Medewerkers voeren op veilige wijze ticketcontroles uit. Houd uw kaartje, bij voorkeur geprint, bij de hand bij binnenkomst van de schouwburg.

Bezoekers die een gezamenlijk huishouden of een sociale eenheid vormen kunnen als groep bij elkaar zitten.

Het reserveren van kaarten is zonder rij- en stoelnummer. Medewerkers wijzen bezoekers een plaats toe, met inachtneming van de voorgeschreven afstand tussen bezoekers.

1,5 meter afstand
Houd u tijdens uw bezoek aan de richtlijnen van het RIVM: dus houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers.

De schouwburg ziet toe op het maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd in een theaterzaal mag zijn.

Er is geen pauze tijdens de voorstellingen. Na afloop van de voorstelling is er wel gelegenheid om iets te drinken in een van onze foyers.

Looproutes
Om het houden van afstand eenvoudiger te maken zijn er looproutes (veelal eenrichtingsroutes) aangegeven op de vloeren van de schouwburg. Deze routes dient u te volgen.

De schouwburg stuurt bezoekers drie dagen voorafgaand aan de voorstelling via een servicemail informatie toe over de looproutes in de schouwburg.

Hygiëne
Was uw handen regelmatig met water en zeep en schud geen handen. De schouwburg voorziet in zeeppompjes en desinfecterende middelen.

De schouwburg zorgt voor een regelmatige intensieve schoonmaak van de contactoppervlakken, zoals deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen.

Bij gezondheidsklachten, zoals hoesten, koorts en/of benauwdheid verzoeken wij u om niet te komen.

Garderobe en toilet
De garderobes zijn niet in gebruik. Jassen en tassen kunt u meenemen de zaal in en opbergen onder uw tafel of stoel.

De toiletten kunnen tijdens de voorstelling niet gebruikt worden, alleen bij hoge nood. Bij toiletgebruik tijdens de voorstelling kunnen bezoekers niet terugkeren naar hun oorspronkelijke plaats in de zaal.