Huisregels Schouwburg Hengelo vanwege het coronavirus

Schouwburg Hengelo biedt graag een veilige omgeving voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Daarom gelden bij het theaterbezoek de onderstaande maatregelen. De verantwoordelijkheid voor het naleven van de regels ligt hierbij ook bij de bezoeker. Een aantal maatregelen die gelden bij uw theaterbezoek:

Coronatoegangsbewijs
Voor het bezoeken van Schouwburg Hengelo is voor bezoekers van 13 jaar of ouder een coronatoegangsbewijs nodig. Er zijn TWEE vormen van een geldig coronatoegangsbewijs:

1. De CoronaCheck app, waarin het coronatoegangsbewijs MET QR-CODE kan worden getoond. (Te downloaden op een smartphone via de Google PlayStore of de App Store van Apple.)

2. Een geprint formulier MET QR-CODE, te downloaden via www.coronacheck.nl.

Bij uw bezoek aan Schouwburg Hengelo zal het coronatoegangsbewijs worden gescand door één van onze medewerkers. U dient zich hierbij ook te legitimeren.

Wij verzoeken u om het coronatoegangsbewijs (QR-code) mee te nemen en niet uw gele vaccinatieboekje of vaccinatieregistratiekaart.

De QR-CODE kan worden verkregen op één van de volgende manieren:
- U bent volledig gevaccineerd.
- U bent minder dan 6 maanden geleden hersteld van corona.        
- Met een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Afspraken voor een test kunnen worden gemaakt via www.testenvoortoegang.org.

Hulp nodig om het coronatoegangsbewijs met QR-code te krijgen? Hulpdienst Hengelo (onderdeel van Wijkracht) helpt u graag. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 11:00 uur via 088-945 5730.

Gezondheidsklachten
Bij gezondheidsklachten die COVID-19 gerelateerd kunnen zijn, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid verzoeken wij u om niet te komen.

Hygiëne
Was uw handen regelmatig met water en zeep en schud geen handen. De schouwburg voorziet in zeeppompjes en desinfecterende middelen. De schouwburg zorgt voor een regelmatige intensieve schoonmaak van de contactoppervlakken, zoals deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen.

Ventilatiesysteem Schouwburg Hengelo
Ons ventilatiesysteem is ‘coronaproof’. Schouwburg Hengelo beschikt over een HVAC-systeem. Dit betekent dat alle ruimtes geventileerd en gekoeld worden met 100 procent buitenlucht. Er vindt warmteterugwinning plaats, maar dit gebeurt via een warmtewisselaar waarbij de in- en uitgaande luchtstromen niet met elkaar in aanraking komen.

Kaarten ruilen of retour
Toegangskaarten kunnen tot twee werkdagen voor de voorstelling worden geretourneerd. Bij gezondheidsklachten kunnen kaarten op de dag van de voorstelling tot 16:00 uur kosteloos geannuleerd worden. U ontvangt van ons een tegoed ter waarde van uw kaarten.

Kaartcontrole
Medewerkers voeren op veilige wijze ticketcontroles uit. Houd uw kaartje, bij voorkeur geprint of gedownload op de mobiele telefoon, bij de hand bij binnenkomst van de schouwburg.

Pauze
Er is geen pauze tijdens de voorstellingen. Voor aanvang en na afloop van de voorstelling is er wel gelegenheid om een drankje in een van onze foyers te bestellen en eventueel mee te nemen naar uw zitplaats.

De schouwburg stuurt drie dagen voorafgaand aan de voorstelling deze informatie per mail aan de bezoekers via een servicemail.