Parkeergeld betalen in Rabotheater voorkomt wachtrijen 14-11-2014

De dichtstbijzijnde parkeergarage vanuit het Rabotheater is De Beurs (voorheen P1 Hengelo Centre). Vanaf 28 oktober 2014 beheert de gemeente Hengelo deze parkeergarage. Er zijn geen slagbomen meer, de bezoeker betaalt aan de hand van het kenteken. Bij de in- en uitgang van de parkeergarage wordt het kenteken geregistreerd door een camerasysteem. De bezoeker hoeft dus geen ticket meer te ‘trekken’ bij het inrijden van de garage. Het kenteken is het ticket geworden. Voordat de bezoeker uitrijdt, voert hij het kenteken in de betaalautomaat in. De automaat berekent het aantal geparkeerde minuten en geeft aan hoeveel er betaald moet worden. Het standaardtarief is € 1,70 per uur. Tussen 18.00 en 5.00 uur is het maximale tarief € 3,-. De bezoeker kan contant of met pin betalen. Wie zonder te betalen wegrijdt, krijgt een boete thuisgestuurd.

Parkeergeld betalen in Rabotheater

Om te voorkomen dat er wachtrijen ontstaan na afloop van een drukbezochte voorstelling of concert in het Rabotheater, hebben de gemeente Hengelo en het Rabotheater afgesproken dat het mogelijk wordt om in het theater het parkeergeld te betalen. Dit kan bij de kassa, de informatiebalie of in Brasserie So Nice, het theatercafé van het Rabotheater. Dit kan zowel voorafgaand aan een voorstelling, in de pauze of na afloop. Bezoekers hoeven alleen hun kenteken te onthouden.

Een theaterbezoeker betaalt contant het vaste bedrag van € 3,- en laat het kenteken noteren. Vervolgens kan hij of zij zonder aanvullende handelingen de parkeergarage uitrijden. Dit voorkomt wachtrijen voor de betaalautomaat.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

De kaartverkoop voor september start donderdag 25 juni om 12:00 uurOp donderdag 25 juni om 12:00 uur gaat de kaartverkoop van start voor het theaterprogramma in september. Voor het nieuwe seizoen wordt een programma samengesteld waarbij rekening wordt gehouden met coronamaatregelen. Met veel trots presenteert Schouwburg Hengelo het theaterprogramma voor de maand september.
Bereikbaarheid Schouwburg Hengelo zomerperiode 2020Gewijzigde openingstijden Schouwburg Hengelo van 13 juli tot 16 augustus 2020
Danser en choreograaf Jens van Daele overledenVandaag bereikte ons het bericht dat choreograaf Jens van Daele volkomen onverwacht is overleden. Jens is met zijn gezelschap Jens van Daele | Burning Bridges een vaste bespeler van Schouwburg Hengelo. Een groot kunstenaar is ons ontvallen. Wij zullen hem missen en wensen zijn naasten heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.