Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Verbetering dienstverlening naar aanleiding van cabaret- en dans enquêtes 26-02-2015

De afgelopen periode hebben wij onder een selectie van ons cabaret- en danspubliek een enquête afgenomen. Wij hebben veel reacties ontvangen, waarvoor onze dank! De resultaten zijn inmiddels verwerkt en hieruit zijn goede suggesties naar voren gekomen ter verbetering van onze dienstverlening, die we graag met u willen delen.

Parkeren
Enkele maanden geleden is het betaalsysteem van de parkeergarage De Beurs (voorheen P1) gewijzigd. Dit leidde aanvankelijk bij enkele drukbezochte voorstellingen tot lange wachtrijen voor de betaalautomaat in de garage. In overeenstemming met de suggestie om voortaan ook in het theater een betaalmogelijkheid te creëren is het sinds enige tijd mogelijk om in het theater uw kenteken te laten noteren en € 3,- te betalen. Dit kan bij onze gastvrouw achter de receptie naast de kassa in de centrale hal, bij de kassamedewerkers of in Brasserie So Nice. Wij geven uw kenteken door aan de beheerder van de garage (de Gemeente Hengelo) en u kunt zonder verder handelen de garage uitrijden. De rijen bij de betaalautomaat behoren daarmee tot het verleden.

Aanbiedingen
Verschillende gasten suggereerden om vaker aanbiedingen te doen, last-minute of juist voor vroegboekers. Dit is voor ons een moeilijke kwestie. Het is uiteraard jammer als er stoelen leeg blijven, maar aanbiedingen leiden tot ergernis bij gasten die al kaarten hebben en op de lange termijn kan het funest zijn voor het prijsbeleid. Wel proberen wij altijd de prijzen zo laag mogelijk te houden, zodat het voor u niet te kostbaar wordt om voorstellingen te bezoeken.

Cabaretserie
Daarnaast werd er door het cabaretpubliek de suggestie gedaan om naast de dans-, toneel- en muziekseries ook een cabaretserie samen te stellen. Dit valt of staat met de bereidheid van de managers van de verschillende cabaretiers om hieraan mee te werken. Maar we gaan dit zeker proberen!

Danspas
Onder het danspubliek werd aangegeven dat de Danspas door velen zeer gewaardeerd wordt. Conform de suggestie van een enkele gast zullen volgend seizoen minder jeugddansvoorstellingen deel uitmaken van het Danspasaanbod. De suggestie om meer grote zaal voorstellingen op te nemen in het Danspasaanbod kunnen wij niet overnemen. De Danspas zou hiermee aanzienlijk duurder worden en daarmee zijn doel voorbij schieten.

Schuifdeuren
In de winter kan het koud zijn bij onze garderobe. Als er veel gasten zijn, staan de schuifdeuren min of meer permanent open. Dat is inderdaad niet prettig. Om dit probleem te ondervangen hebben wij een aantal jaren geleden, net als in veel winkels, een luchtgordijn laten installeren. Dit helpt, maar niet voldoende. Een draaideur leek destijds bouwkundig niet haalbaar. Naar aanleiding van deze enquête gaan we opnieuw onderzoeken of het toch mogelijk is om een draaideur te plaatsen.

Wachten voor de voorstelling
Uit de enquête bleek tevens de behoefte aan meer zitgelegenheid bij voorstellingen in de kleine zaal, de Eijsinkzaal. Uiteraard kan iedereen voor aanvang terecht in Brasserie So Nice, maar sinds kort doen wij ook standaard de Thalesfoyer open, ook als deze niet bemand is. Daar kunt u, zonder dat u iets hoeft te bestellen, toch rustig (en warm) wachten tot de zaaldeuren open gaan.

Eindtijd vermelden
Door enkelen werd gevraagd om de eindtijd te vermelden in bijvoorbeeld de jaarbrochure. Omdat voorstellingen vaak tot vlak voor ze in Hengelo spelen in ontwikkeling zijn, is het niet mogelijk om al in een vroeg stadium de eindtijd te communiceren. Maar we kunnen wel enkele dagen van te voren de eindtijd opvragen en die vermelden in de Service e-mail die u ontvangt als u kaarten heeft gekocht. Dit is inmiddels ingevoerd en zult u terugzien in onze Service e-mails.

In de toekomst meedoen aan enquêtes en op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het Rabotheater? Meldt u dan hier aan voor onze nieuwsbrief.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Gevolgen coronavirus voor evenementen in Schouwburg HengeloUPDATE Wij hebben kennis genomen van de nieuwe landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend volgen wij met het oog op de gezondheid van alle theaterbezoekers, medewerkers en artiesten de richtlijnen.
Alternatieve voedselbank stichting All4FreeSchouwburg Hengelo fungeert de komende weken als opslag en uitgiftepunt voor de voedselverstrekking van stichting All4Free. Toen de voedselbank Midden-Twente eerder deze week moest sluiten, nam All4Free de taken van de voedselbank over. Schouwburg Hengelo heeft aangeboden te fungeren als tijdelijke locatie.
Coronamaatregelen Filmhuis HengeloFilmhuis Hengelo heeft besloten om alle voorstellingen vanaf woensdag 18 t/m maandag 1 juni te annuleren.