Vacature: leden voor de Raad van Toezicht (m/v) 05-10-2017

Schouwburg Hengelo is een in 2001 gebouwde schouwburg met drie zalen: een grote zaal (Rabozaal, 880 stoelen), een vlakke vloer zaal (Middenzaal, 300 stoelen) en een filmzaal (88 stoelen).
Naast professionele-, amateur-, school-, en filmvoorstellingen, wordt het gebouw intensief gebruikt voor maatschappelijke en commerciële activiteiten als congressen, productpresentaties, debatten, tentoonstellingen en personeelsbijeenkomsten. De organisatie telt 19 vaste medewerkers, circa 25 oproepkrachten en daarnaast nog een tiental vrijwilligers.

Algemene profielschets RvT
Schouwburg Hengelo heeft een Raad van Toezicht (RvT) bestaande uit vijf personen: een voorzitter en overige leden. Deze leden van de raad hebben een verschillende inhoudelijke achtergrond, waarbij gezorgd wordt voor voldoende kennis en ervaring op de volgende vlakken:

- bestuurlijk;
- financieel-economisch;
- juridisch;
- cultureel;
- ondernemerschap.

De leden beschikken ook in bredere zin over relevante kennis, ervaring en een maatschappelijk netwerk. Derhalve kan een lid van de raad van toezicht van Schouwburg Hengelo getypeerd worden als een ‘generalist met een specialisme’. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige samenstelling van de raad van toezicht.

Deskundigheid en achtergrond leden Raad van Toezicht
Functie-eisen voor de gezochte leden van de Raad van Toezicht zijn:

- juridische expertise ofwel bedrijfsmatige kennis en ervaring;
- affiniteit met de podiumkunsten;
- bij voorkeur woonachtig in Hengelo;
- communicatief vaardig, sociaal intelligent en een hoge morele standaard;
- in staat om ten opzichte van de andere leden van de raad van toezicht en de directeur-bestuurder onafhankelijk en kritisch te opereren en om bij ontstentenis van de directie maatregelen te nemen om in de leiding van de stichting te voorzien;
- geen met de stichting tegenstrijdig belang op het moment van benoeming.

Overige informatie
De bestuurlijke structuur en werkwijze van de stichting is ingericht met inachtneming van de Governance Code Cultuur. Deze code is leidend voor het besturen van de stichting. Belangrijk hierbij is dat de raad op hoofdlijnen bestuurt en het dagelijkse bestuur overlaat aan de directeur-bestuurder. De functie is onbezoldigd. De Raad van Toezicht vergadert circa 6 keer per jaar.

Belangstelling?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Raoul Boer, directeur-bestuurder via r.boer@schouwburghengelo.nl of 074-255 6771.
Uiterlijk tot en met 22 oktober kunt u reageren door het sturen van uw sollicitatie met uw motivering en curriculum vitae naar office@schouwburghengelo.nl ter attentie van dhr. H. Nijhof, voorzitter Raad van Toezicht.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Vacature: leden voor de Raad van Toezicht (m/v)Uiterlijk tot en met 22 oktober 2017 kunt u reageren door het sturen van uw sollicitatie met uw motivering en curriculum vitae.
Schouwburg Hengelo maakt uw theaterbezoek aangenamerSchouwburg Hengelo heeft niet alleen een nieuwe naam, maar begint het seizoen ook met nieuwe stoelen, een nieuwe hijsinstallatie, extra toiletten en gratis wifi voor publiek.
Jong theatertalent opgelet!5 oktober 2017 audities in Schouwburg Hengelo Houd jij van acteren, heb je zin om met leeftijdsgenoten (14 t/m 20 jaar) een intensief toneelavontuur aan te gaan? Geef je snel op voor de auditie.