Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Twentse theaters doen mee aan BankGiro Loterij Theaterweekend 07-12-2016

Op 20, 21 en 22 januari 2017 wordt in Nederland voor de tweede keer het BankGiro Loterij Theaterweekend georganiseerd. Van de ruim 50 theaters in Nederland die deelnemen aan dit Theaterweekend, liggen er negen in Twente. Zij houden dat weekend een open huis en bieden die dagen een gevarieerd en aansprekend programma aan voor maximaal tien euro per voorstelling.

Het theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds en mogelijk gemaakt door de cultuurloterij van Nederland, de BankGiro Loterij. ‘Met het BankGiro Loterij Theaterweekend willen we én het theatervak vieren én het publiek op een bijzondere manier laten zien wat er bij theatervoorstellingen komt kijken,’ aldus Jort Vlam, directeur van het Nationaal Theaterfonds.

Een negental theaters in Twente beaamt dat dit derde weekend van januari een prachtige kans is om theater te (her)ontdekken. De grote theaters Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Rabotheater Hengelo hebben het hele weekend voorstellingen die voor € 10,00 (of minder) zijn te bezoeken. Bij de kleine(re) theaters Hof 88 Almelo, Concordia Enschede, De Reggehof Goor, De Kappen Haaksbergen, ZINiN Theater Nijverdal, Stadstheater De Bond Oldenzaal en Parkgebouw Rijssen is er dat weekend minimaal één voorstelling voor max. € 10,00 te bezoeken. Daarnaast is er op zaterdag 21 januari een open dag bij al deze theaters.

Op 17 november is bekend geworden dat diverse namen uit de theaterwereld als Romy Monteiro, Jörgen Raymann, Huub Stapel, Peggy Vrijens, Raymi Sambo, Cabaretduo Matroesjka, Leopold Witte en Isabel Beernaert de landelijke ambassadeurs van dit unieke weekend zijn. In ieder geval één van deze artiesten zal tijdens het BankGiro Loterij Theaterweekend voor € 10,00 te zien zijn in Twente. Op 20 december wordt bekend gemaakt welke voorstellingen allemaal voor het gereduceerde tarief zijn te bezoeken. Vanaf 18 november kan het publiek al wel ‘Blind Date’-kaarten kopen. Helemaal blind is dat niet, want het genre is bekend en er worden hints gegeven over de inhoud van de voorstelling.

Voor het programma tijdens het Theaterweekend in het Rabotheater, klik hier.

Beleef het BankGiro Loterij Theaterweekend ook bij:
Theater Hof 88 Almelo met een rockopera
Concordia Enschede met literair muziektheater
Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede met o.a. dans, amusement, jazz en jeugdtheater
De Reggehof Goor met een theatercollege
De Kappen Haaksbergen met een popprofessor
ZINiN Theater Nijverdal met talig cabaret
Stadstheater De Bond Oldenzaal met een tribute-concert
Parkgebouw Rijssen met a cappella-zang


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Gevolgen coronavirus voor evenementen in Schouwburg HengeloUPDATE Wij hebben kennis genomen van de nieuwe landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend volgen wij met het oog op de gezondheid van alle theaterbezoekers, medewerkers en artiesten de richtlijnen.
Alternatieve voedselbank stichting All4FreeSchouwburg Hengelo fungeert de komende weken als opslag en uitgiftepunt voor de voedselverstrekking van stichting All4Free. Toen de voedselbank Midden-Twente eerder deze week moest sluiten, nam All4Free de taken van de voedselbank over. Schouwburg Hengelo heeft aangeboden te fungeren als tijdelijke locatie.
Coronamaatregelen Filmhuis HengeloFilmhuis Hengelo heeft besloten om alle voorstellingen vanaf woensdag 18 t/m maandag 1 juni te annuleren.