Transito: tentoonstelling van 10 Hengelose kunstenaars 01-06-2015

Transito: Hoe geef je de dynamiek van stilstaan weer? Een tentoonstelling van 10 Hengelose kunstenaars: Agnes Booijink, Leo Bos, Geke Buis, Herbert Capelle, Pier van Dijk, Peter Hoogers, Tine Kemperman, Wilfried Lansink, Nanon Morsink en Johan van der Veen.

Hengelo staat stil, de wereld draait door. Hengelo draait door, de wereld staat stil en kijkt toe. Stilstand of beweging, zegt de man die in de trein zit. Voor het publiek dat achter de spoorboom staat (‘Wacht tot het rode licht gedoofd is, er kan nog een trein komen’) is hoogstens in een flits te zien wat er aan de hand is. Deze flits is 10 dagen te zien in de tentoonstelling Transito.

Bij de opening van de tentoonstelling, op 28 mei 20.00 uur, leidt Poeder & Plusj met de act ‘Nenoteikst Edroes’ u door de tentoonstelling, terwijl Peter Hoogers in een painting performance op het aanwezige publiek reageert.

Tijdens het BAM! Festival Hengelo, op 30 mei jl., zullen intieme optredens van KrakersIjland, Sofia Dragt, Koppen en Johanneke ter Stege in de tentoonstelling Transito plaats vinden.

De catalogus wordt op 4 juni gepresenteerd, tezamen met een optreden van Andre Manuel.

Opening: 28 mei 2015. 
Mid-Expo-Event: 4 juni 2015, 20.00 uur met Andre Manuel.
Tenslotte wordt op 7 juni de tentoonstelling feestelijk afgesloten.

Locatie: Telgenflat 4e etage, Markt, Hengelo

Facebook.com/transitohengelo

Met dank aan gemeente Hengelo, woningbouwvereniging Welbions, Stichting Beeldende Kunst Ag en het BAM! Festival.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Dansgroep 'IRON' uit Hengelo winnaar Open Podium TwenteDansgroep ‘IRON’ is de grote winnaar van de finale van Open Podium Twente, dat op zaterdag 18 mei plaatsvond in de Rabozaal van Schouwburg Hengelo. IRON wint de wisseltrofee en de hoofdprijs van € 2.500,-
Extra concert van The Analogues!In december komen The Analogues weer naar Schouwburg Hengelo! Naast het concert op donderdag 19 december is er, wegens groot succes, een extra concert geboekt op woensdag 18 december.
Wegens grote belangstelling, extra voorstelling van Najib Amhali op 4 septemberOp 4, 5, 6 en 7 september 2019 staat Najib Amhali in Schouwburg Hengelo met zijn nieuwe voorstelling 'Waar was ik?' Reserveer nu de mooiste stoelen.