The Hollies: hitmachine van een halve eeuw 04-12-2017

Het was een hitmachine die in de jaren 60 en 70 nimmer haperde. Sterker: The Hollies draaiden tussen 1963 en het midden van de jaren 70 dusdanig op volle toeren, dat ze meer hitsuccessen kenden dan de Beatles.

"Maar alleen in de hitparade waren we concurrenten", zegt Bobby Elliot, drummer van de groep uit Manchester die - 50 kilometer verderop in Liverpool - de legendarische Fab Four naar de kroon stak. "De Beatles en wij speelden geregeld in de Cavern Club in Liverpool. Bovendien stonden wij ook onder contract bij het platenlabel Parlophone en namen we eveneens op in de Abbey Road Studio’s in Londen.
We liepen elkaar voortdurend tegen het lijf. In de platenstudio dronken we thee in de kantine. Na onze optredens in de Cavern Club, waar alleen frisdrank en koffie werd geschonken, en de latere zangeres Cilla Black de garderobe bestierde, pakten we een pint in de The Grapes, de pub aan de overkant."

Nooit gestopt
Bobby Elliot (75) en zanger/gitarist Tony Hicks (71) zijn de twee laatst overgebleven originele leden van de Hollies, die volgend jaar vier concerten in Nederland geven. Met de Rolling Stones is het de enige band die sinds de jaren 60 zonder onderbreking speelt.

"Als je niet meer in de hitparades staat, denken mensen dat je niet meer bestaat", zegt Hicks. "Maar we stopten nooit met optreden."

Wereldwijd vormen de Hollies de jukebox van een complete generatie. Bus stop, Carrie-Anne, He ain’t heavy, he’s my brother, Sorry Suzanne, The air that I breathe… het is een greep uit het schatrijke oeuvre van de band, die zich destijds onderscheidde door haar messcherpe vocalen en melodieuze pop.

Verder lezen? Klik hier

Klik hier voor meer informatie en om uw kaarten te bestellen!« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Henk Lassche – 45 jaar avontuur in de olieverfOp zondag 23 september opent Geert Jansen, oud-commissaris van de Koningin de tentoonstelling van Henk Lassche in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo.
Vacature horecamedewerker (oproepkracht)Schouwburg Hengelo is op zoek naar enthousiaste horecamedewerkers!
Cabaretier Ton Kas vanwege grote belangstelling naar grote zaal Schouwburg HengeloOp donderdag 8 november 2018 komt cabaretier Ton Kas naar Schouwburg Hengelo. De voorstelling stond gepland in de Middenzaal, maar vanwege de grote belangstelling van het publiek, wordt deze verplaatst naar de grote zaal.