Silke Veld winnaar Open Podium Twente 2022 14-05-2022

Op zaterdag 14 mei streden tien finaleacts om de hoofdprijs van Open Podium Twente. Silke Veld ging er, samen met haar band, met de 1e juryprijs vandoor: de wisseltrofee en de hoofdprijs van € 2.500,-. De 2e juryprijs was voor dansgezelschap IRON van Dansstudio X-DANCE en Trapdoorman kreeg van de jury de 3e prijs.

Na twee voorrondes en twee halve finales gingen 10 finalisten de strijd met elkaar aan. De vakjury, bestaande uit Adriaan Luteijn (artistiek manager Introdans), Johanneke ter Stege (muzikant en dichter) en Daniel van Klaveren (artistiek directeur Theater Sonnevanck), wees in deze finale de winnaars van de juryprijzen aan. Zij kenden de 1e prijs toe aan Silke Veld. Van Klaveren: “Vanaf het eerste moment communiceerde ze direct met de zaal. Ze kan zowel opzwepend uitpakken als ontroeren met persoonlijke teksten.” Naast de juryprijs kreeg Silke ook de stem van het publiek met de 3e publieksprijs.

Dansgroep IRON was ook een dubbele winnaar: zij kregen zowel van de vakjury als het publiek de 2e prijs. Luteijn: “Deze act werd spannend opgebouwd en explodeerde daarna. Een precieze uitvoering en perfecte beheersing en een goede podiumpresentatie.”

De eerste publieksprijs was voor de 13-jarige zangeres Azra. De derde juryprijs ging naar Trapdoorman (Luuk van de Schepop). Hij verraste de jury met originaliteit en retestrak spel.  

De publieksprijzen van € 100, € 250 en € 500 zijn beschikbaar gesteld door Podion, een zakelijk netwerk met een warm hart voor theater, kunst en cultuur en een hart voor jong talent. De juryprijzen van € 500, € 1.000 en € 2.500 werden gesponsord door coöperatieve Rabobank en werden overhandigd door Robin Geerdink.


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Zomersluiting kassaDe theaterkassa is vanwege de zomervakantie gesloten tot 29 augustus. De schouwburg is wel bereikbaar via info@schouwburghengelo.nl. Uw mail wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. We wensen u een fijne zomer toe en heel graag tot ziens bij Schouwburg Hengelo!
Theater de Makkers zoekt liefdesverhalenOp vrijdag 9 en zaterdag 10 september organiseert Schouwburg Hengelo in Berflo Es een wijkfestival, onder de noemen Schouwburg Hengelo on Tour. Theater de Makkers is op 10 september met hun kunstinstallatie aanwezig en is op zoek naar Hengelose liefdeskoppels die hun verhaal met hen wil delen!
Gezocht: talenten uit Berflo Es voor Open Podium tijdens wijkfestivalSchouwburg Hengelo on Tour is een uniek cultuurproject voor, door en vooral mét een Hengelose wijk. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september strijkt de schouwburg neer in Berflo Es. Voor het Open Podium op het buitenpodium zijn nog een paar speelplekken beschikbaar.