Schouwburg Hengelo gaat 1 juli weer open 29-05-2020

Vanaf 1 juli mag Schouwburg Hengelo naar verwachting weer 100 bezoekers ontvangen, daarom openen wij op woensdag 1 juli onze deuren weer voor het publiek. Het theaterprogramma wordt hervat met voorstellingen die eerder geen doorgang konden vinden vanwege de coronamaatregelen.

In de schouwburg worden aanpassingen gedaan om 1,5 meter afstand tussen bezoekers, medewerkers en artiesten in acht te kunnen nemen. Daarom is in de Middenzaal de tribune weggehaald en wordt een sfeervolle ‘cabaretopstelling’ gecreëerd met kleine tafeltjes met stoelen, gericht naar het podium.

Bezoekers die een sociale eenheid of een gezamenlijk huishouden vormen kunnen samen aan een tafeltje plaatsnemen. Vanwege de beperkte bezoekersaantallen worden voorstellingen meerdere keren uitgevoerd op verschillende tijdstippen. Bovendien gelden tijdens het theaterbezoek een aantal huisregels conform de RIVM-richtlijnen om het theaterbezoek plezierig én veilig te laten verlopen.

Vanaf 1 juli zijn in ieder geval de onderstaande theaterproducties te zien. Ook zijn er van twee Hengelose basisscholen de groep 8 musicals gepland. Naar verwachting wordt het programma de komende weken uitgebreid, o.a. met een toneelstuk van Toneelgroep Oostpool, een dansvoorstelling van Meyer-Chaffaud en een cabaretprogramma.

Thijs Borsten & Izaline Calister - Het eiland van mijn vader
Woensdag 1 juli 2020, 19:00 en 21.00 uur, Middenzaal

Brandweerman Sam Live! – Het Grote Kampeeravontuur
Vrijdag 10 juli 2020, 11.0013.30 en 16.00 uur, Rabozaal

Thijs Borsten & Fay Lovsky en Oleg Fateev
Zaterdag 11 juli 2020, 21:00 uur, Middenzaal

Luís Rabello – Warme Braziliaanse Klanken
Zaterdag 11 juli 2020, 20:00 uur, Waterstaatskerk Hengelo


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

De kaartverkoop voor september start donderdag 25 juni om 12:00 uurOp donderdag 25 juni om 12:00 uur gaat de kaartverkoop van start voor het theaterprogramma in september. Voor het nieuwe seizoen wordt een programma samengesteld waarbij rekening wordt gehouden met coronamaatregelen. Met veel trots presenteert Schouwburg Hengelo het theaterprogramma voor de maand september.
Bereikbaarheid Schouwburg Hengelo zomerperiode 2020Gewijzigde openingstijden Schouwburg Hengelo van 13 juli tot 16 augustus 2020
Danser en choreograaf Jens van Daele overledenVandaag bereikte ons het bericht dat choreograaf Jens van Daele volkomen onverwacht is overleden. Jens is met zijn gezelschap Jens van Daele | Burning Bridges een vaste bespeler van Schouwburg Hengelo. Een groot kunstenaar is ons ontvallen. Wij zullen hem missen en wensen zijn naasten heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.