Schouwburg Hengelo gaat 1 juli weer open 29-05-2020

Vanaf 1 juli mag Schouwburg Hengelo naar verwachting weer 100 bezoekers ontvangen, daarom openen wij op woensdag 1 juli onze deuren weer voor het publiek. Het theaterprogramma wordt hervat met voorstellingen die eerder geen doorgang konden vinden vanwege de coronamaatregelen.

In de schouwburg worden aanpassingen gedaan om 1,5 meter afstand tussen bezoekers, medewerkers en artiesten in acht te kunnen nemen. Daarom is in de Middenzaal de tribune weggehaald en wordt een sfeervolle ‘cabaretopstelling’ gecreëerd met kleine tafeltjes met stoelen, gericht naar het podium.

Bezoekers die een sociale eenheid of een gezamenlijk huishouden vormen kunnen samen aan een tafeltje plaatsnemen. Vanwege de beperkte bezoekersaantallen worden voorstellingen meerdere keren uitgevoerd op verschillende tijdstippen. Bovendien gelden tijdens het theaterbezoek een aantal huisregels conform de RIVM-richtlijnen om het theaterbezoek plezierig én veilig te laten verlopen.

Vanaf 1 juli zijn in ieder geval de onderstaande theaterproducties te zien. Ook zijn er van twee Hengelose basisscholen de groep 8 musicals gepland. Naar verwachting wordt het programma de komende weken uitgebreid, o.a. met een toneelstuk van Toneelgroep Oostpool, een dansvoorstelling van Meyer-Chaffaud en een cabaretprogramma.

Thijs Borsten & Izaline Calister - Het eiland van mijn vader
Woensdag 1 juli 2020, 19:00 en 21.00 uur, Middenzaal

Brandweerman Sam Live! – Het Grote Kampeeravontuur
Vrijdag 10 juli 2020, 11.0013.30 en 16.00 uur, Rabozaal

Thijs Borsten & Fay Lovsky en Oleg Fateev
Zaterdag 11 juli 2020, 21:00 uur, Middenzaal

Luís Rabello – Warme Braziliaanse Klanken
Zaterdag 11 juli 2020, 20:00 uur, Waterstaatskerk Hengelo


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Sluiting Schouwburg Hengelo verlengd tot en met 9 februariZojuist heeft het kabinet bekend gemaakt dat de huidige lockdown, die in ieder geval zou duren tot en met 19 januari, is verlengd tot en met dinsdag 9 februari. Alle voorstellingen, concerten en filmvertoningen in deze periode zullen worden verplaatst of geannuleerd.
Dansgroepen gezocht voor project Introdans en Schouwburg HengeloSchouwburg Hengelo en dansgezelschap Introdans organiseren het dansproject INtrodans INjectie IN Hengelo. Voor het project wordt gezocht naar vier amateur dansgroepen uit diverse dansstijlen. Deze groepen maken kennis met Introdans en werken, samen een docent van Introdans, aan een Introdans-choreografie. Lees hier meer!
Gelukkig nieuwjaar & theatertips voor thuisNamens alle medewerkers van Schouwburg Hengelo een gelukkig en gezond 2021! Wij hebben leuke (online) theateractiviteiten voor u verzameld, zodat u tijdens de lockdown toch van theater kunt genieten. Veel kijkplezier en tot snel in Schouwburg Hengelo!