Schouwburg Hengelo gaat 1 juli weer open 29-05-2020

Vanaf 1 juli mag Schouwburg Hengelo naar verwachting weer 100 bezoekers ontvangen, daarom openen wij op woensdag 1 juli onze deuren weer voor het publiek. Het theaterprogramma wordt hervat met voorstellingen die eerder geen doorgang konden vinden vanwege de coronamaatregelen.

In de schouwburg worden aanpassingen gedaan om 1,5 meter afstand tussen bezoekers, medewerkers en artiesten in acht te kunnen nemen. Daarom is in de Middenzaal de tribune weggehaald en wordt een sfeervolle ‘cabaretopstelling’ gecreëerd met kleine tafeltjes met stoelen, gericht naar het podium.

Bezoekers die een sociale eenheid of een gezamenlijk huishouden vormen kunnen samen aan een tafeltje plaatsnemen. Vanwege de beperkte bezoekersaantallen worden voorstellingen meerdere keren uitgevoerd op verschillende tijdstippen. Bovendien gelden tijdens het theaterbezoek een aantal huisregels conform de RIVM-richtlijnen om het theaterbezoek plezierig én veilig te laten verlopen.

Vanaf 1 juli zijn in ieder geval de onderstaande theaterproducties te zien. Ook zijn er van twee Hengelose basisscholen de groep 8 musicals gepland. Naar verwachting wordt het programma de komende weken uitgebreid, o.a. met een toneelstuk van Toneelgroep Oostpool, een dansvoorstelling van Meyer-Chaffaud en een cabaretprogramma.

Thijs Borsten & Izaline Calister - Het eiland van mijn vader
Woensdag 1 juli 2020, 19:00 en 21.00 uur, Middenzaal

Brandweerman Sam Live! – Het Grote Kampeeravontuur
Vrijdag 10 juli 2020, 11.0013.30 en 16.00 uur, Rabozaal

Thijs Borsten & Fay Lovsky en Oleg Fateev
Zaterdag 11 juli 2020, 21:00 uur, Middenzaal

Luís Rabello – Warme Braziliaanse Klanken
Zaterdag 11 juli 2020, 20:00 uur, Waterstaatskerk Hengelo


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Voorstellingen en concerten in Schouwburg Hengelo gaan doorVooralsnog gaan we -ondanks de nieuwe beperkende coronamaatregelen- ervan uit dat voorstellingen en concerten in Schouwburg Hengelo kunnen doorgaan. Combattimento zal vanavond een extra concert spelen, zodat aan de maatregelen kan worden voldaan. Bezoekers met kaarten ontvangen hierover persoonlijk bericht.
Festival De Nederlandse Dansdagen DigitaalVan 1 t/m 8 oktober vindt het Festival De Nederlandse Dansdagen 2020 plaats, dit keer volledig digitaal. Schouwburg Hengelo is supporting theater van het festival.
De kaartverkoop voor het theaterprogramma november en december is gestart!Op donderdag 17 september om 12:00 uur is de kaartverkoop voor het theaterprogramma voor de maanden november en december 2020 gestart.