Schouwburg Hengelo on Tour: Hasselo 26-07-2019

Vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus organiseert Schouwburg Hengelo in samenwerking met Kulturhus Hasselo het festival ‘Schouwburg Hengelo on Tour: Hasselo’. Tijdens dit festival zal een podium op het plein voor Kulturhus Hasselo komen te staan waarop diverse optredens worden uitgevoerd, zal een Uitmarkt plaatsvinden en een buitenfilm worden vertoond.

Schouwburg Hengelo On Tour
Schouwburg Hengelo wil als ‘theater van de stad’ meer inwoners laten kennismaken met de schouwburg. Met het festival ‘Schouwburg Hengelo on Tour’ brengt de schouwburg zijn culturele aanbod naar de wijken van Hengelo toe. De eerste editie, die in Hasselo zal plaatsvinden, is in nauwe samenwerking met Kulturhus Hasselo tot stand gekomen.

Programma
Het driedaagse festival wordt op vrijdagavond geopend met een muzikale buitenfilm op het plein. Op zaterdag is er een Uitmarkt om het culturele seizoen mee af te trappen, met een informatiemarkt en muziek- en dansoptredens op het buitenpodium. Tijdens de Uitmarkt presenteren verenigingen die actief zijn bij Kulturhus Hasselo zich en zijn er voorproefjes te zien van voorstellingen die het theaterseizoen 2019-2020 in Schouwburg Hengelo te zien zijn. Op zondag zal het festival worden afgesloten met een koffieconcert. Alle activiteiten vinden plaats in en rondom Kulturhus Hasselo en zijn gratis toegankelijk.

Workshop Introdans
Eén van de onderdelen van het festival is een project van dansgezelschap Introdans en Schouwburg Hengelo, rond de familievoorstelling ‘Grupo Sportivo’ (op 26 oktober 2019 in Schouwburg Hengelo). In ‘Grupo Sportivo’ experimenteert Introdans met bewegingen van sporters en daarom daagt het gezelschap sportclubs uit Hasselo (in andere disciplines dan dans), zoals voetbal-, hardloop-, volleybal- en atletiekclubs uit om deel te nemen aan een bijzondere workshop. In deze workshop werken de deelnemers samen met de docenten van Introdans aan een choreografie, geïnspireerd op bewegingen uit de verschillende sporten. De choreografie wordt op zaterdagmiddag tijdens het festival gepresenteerd op het buitenpodium. Danservaring is niet nodig om deel te nemen, want het plezier in bewegen staat voorop! Deelname is bovendien gratis.

Deelnemers aan het project van Introdans dienen beschikbaar te zijn voor alle vier dagen van de workshop (ma 19 t/m do 22 augustus overdag) en de eindpresentatie op zaterdag 24 augustus. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Linda Koezen: l.koezen@schouwburghengelo.nl


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Extra voorstelling We Will Rock You op 27 november!Vandaag, 11 oktober, om 10:00 uur start de kaartverkoop van de extra voorstelling op woensdag 27 november van We Will Rock You Musical met de Amerikaanse megaster Anastacia in de rol van Killer Queen in Schouwburg Hengelo. Reserveer nu de beste plaatsen!
Winnaar beste cabaretprogramma 2019 Lenette van Dongen a.s. vrijdag in Schouwburg HengeloBij de uitreiking van de VSCD-cabaretprijzen heeft Lenette van Dongen de Poelifinario in de wacht gesleept voor haar cabaretvoorstelling Paradijskleier! En aanstaande vrijdag (4 oktober) is Paradijskleier in Schouwburg Hengelo te zien!
Expositie van De Haanstra’s in Schouwburg Hengelo geopendDe expositie is 29 september feestelijk geopend in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo. De tentoonstelling is het hele jaar te bezichtigen door bezoekers van voorstellingen in de Rabozaal. Voor het overige publiek is de tentoonstelling iedere zaterdag in oktober geopend van 12.00 tot 16.00 uur.