Rabotheater Hengelo heet vanaf nu Schouwburg Hengelo 04-09-2017

Ingebruikname nieuwe naam Hengelose schouwburg 

Op donderdag 31 augustus 2017 is de nieuwe naam voor het Rabotheater officieel in gebruik genomen. Vanaf dat moment heet het theater Schouwburg Hengelo. Wethouder cultuur Claudio Bruggink heeft de nieuwe onthuld.

Diezelfde dag vond er een tweede onthulling plaats. Per 1 juli 2017 is het theater een nieuwe sponsorovereenkomst aangegaan met Rabobank Centraal Twente. Op deze manier blijft de Rabobank als hoofdsponsor betrokken bij de schouwburg. Directievoorzitter Rabobank Centraal Twente de heer Hans Raanhuis: “Als Rabobank voelen we ons zeer verbonden met dit theater. We hebben het altijd een warm hart toegedragen en dat blijven we ook in de toekomst doen. Deze mooie schouwburg met drie prachtige zalen heeft haar bestaansrecht bewezen. Het hoort echt bij de stad. Ook willen we onze maatschappelijke betrokkenheid bij het Hengelose theater tonen door hen opnieuw financieel te steunen.”

Door de steun van de Rabobank kan de schouwburg de tarieven voor speciale doelgroepen zoals amateurverenigingen en het basisonderwijs fors verlagen. Als tegenprestatie wordt de grote zaal vernoemd naar de Rabobank. De Grote Zaal heet vanaf 1 september 2017 'de Rabozaal'. 

Aftrap gebruik nieuwe naam: Schouwburg Hengelo

De onthulling van de nieuwe naam voor het theater door Wethouder Bruggink markeert de officiële ingebruikname van de naam Schouwburg Hengelo. “De nieuwe naam past bij onze ambitie waarmee we ons verder ontwikkelen als podium van de stad, een schouwburg zijn voor alle Hengeloërs,” aldus directeur Raoul Boer. Het nieuw webadres van de schouwburg is www.schouwburghengelo.nl. Tot slot is er ook het nieuwe logo gepresenteerd.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Rabotheater Hengelo heet vanaf nu Schouwburg Hengelo
Met ingang van theaterseizoen 2017/2018 heeft ons theater een nieuwe naam: het Rabotheater heet per 1 september 2017 Schouwburg Hengelo.
Een record van 6.867 theaterbezoekers gaven hun mening over het programma van het Rabotheater.
Maar liefst 6.876 bezoekers van het Rabotheater gaven hun mening over de voorstellingen en concerten in seizoen 2016-2017. Een record!
Rabotheater Hengelo genomineerd als Meest Gastvrije Theater 2017
De tweede editie van de verkiezing Meest gastvrije theater 2017 is gestart!