Rabotheater Hengelo heet vanaf nu Schouwburg Hengelo 04-09-2017

Ingebruikname nieuwe naam Hengelose schouwburg 

Op donderdag 31 augustus 2017 is de nieuwe naam voor het Rabotheater officieel in gebruik genomen. Vanaf dat moment heet het theater Schouwburg Hengelo. Wethouder cultuur Claudio Bruggink heeft de nieuwe onthuld.

Diezelfde dag vond er een tweede onthulling plaats. Per 1 juli 2017 is het theater een nieuwe sponsorovereenkomst aangegaan met Rabobank Centraal Twente. Op deze manier blijft de Rabobank als hoofdsponsor betrokken bij de schouwburg. Directievoorzitter Rabobank Centraal Twente de heer Hans Raanhuis: “Als Rabobank voelen we ons zeer verbonden met dit theater. We hebben het altijd een warm hart toegedragen en dat blijven we ook in de toekomst doen. Deze mooie schouwburg met drie prachtige zalen heeft haar bestaansrecht bewezen. Het hoort echt bij de stad. Ook willen we onze maatschappelijke betrokkenheid bij het Hengelose theater tonen door hen opnieuw financieel te steunen.”

Door de steun van de Rabobank kan de schouwburg de tarieven voor speciale doelgroepen zoals amateurverenigingen en het basisonderwijs fors verlagen. Als tegenprestatie wordt de grote zaal vernoemd naar de Rabobank. De Grote Zaal heet vanaf 1 september 2017 'de Rabozaal'. 

Aftrap gebruik nieuwe naam: Schouwburg Hengelo

De onthulling van de nieuwe naam voor het theater door Wethouder Bruggink markeert de officiële ingebruikname van de naam Schouwburg Hengelo. “De nieuwe naam past bij onze ambitie waarmee we ons verder ontwikkelen als podium van de stad, een schouwburg zijn voor alle Hengeloërs,” aldus directeur Raoul Boer. Het nieuw webadres van de schouwburg is www.schouwburghengelo.nl. Tot slot is er ook het nieuwe logo gepresenteerd.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Corona-steunregeling voor theatermakers en gezelschappen in de Provincie OverijsselDe Stichting 4 Oost heeft in nauw overleg met de Provincie Overijssel een Corona-steunregeling ontworpen. Er wordt een bedrag beschikbaar gesteld voor het realiseren van professionele, kwalitatief hoogwaardige (muziek)theaterproducties in Overijssel in de periode 1 juli 2021 t/m 30 juni 2023. Theatermakers kunnen tot 30 juni een aanvraag indienen.
Het terras van theatercafé The Green Room is weer openSinds 28 april is het terras van theatercafé The Green Room weer open. Het terras is maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur geopend. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het terras ook op zaterdag en zondag open.
Tot en met 25 mei geen voorstellingen in Schouwburg HengeloGisteravond heeft het kabinet aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen van kracht blijven en dat de theaters in ieder geval tot en met 25 mei gesloten blijven.