Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Praat mee over Culturele samenwerking in Twente tijdens debat op 29 juni a.s. 20-06-2016

Praat mee over Culturele samenwerking in Twente tijdens een gratis toegankelijk debat op woensdag 29 juni a.s. in Rabotheater Hengelo. 

De Partij voor Cultuur wil de culturele samenwerking in Twente een boost geven door op 29 juni een debat over dit onderwerp te organiseren in Rabotheater Hengelo. Iedereen is welkom om mee te praten over het onderwerp hoe culturele instellingen, evenementen en culturele ondernemers elkaar kunnen versterken. Een vrijwillige donatie op de avond wordt zeer op prijs gesteld.

Vorige maand kwam de Raad voor Cultuur met een advies met veel positieve beoordelingen voor Twente. Maar er zijn ook pijnpunten. Theaters worden ondanks stijgende publieksaantallen bedreigd met verdere bezuinigen en orkesten en gezelschappen worden gedwongen meer samen te werken. Daarover – en heel veel meer – gaat het in de ‘Grote Twentse Culturele Samenwerkingsverbanden Show’.

Op welke onderwerpen kun je elkaar versterken, hoe doe je dat en wat en wie heb je daarvoor nodig?  Wat gebeurt er als instellingen gedwongen  worden om met elkaar samen te werken. En wat gebeurt er als je niet alleen de directies, maar juist de uitvoerenden in de kunst en cultuur laat samenwerken?

De Partij voor Cultuur (PVC) is als onafhankelijke partij oprecht benieuwd naar de culturele stand van zaken in de regio en daagt de sprekers van diverse culturele instellingen  (Arnoud Odding van het Rijksmuseum Twente, Angelina Schoonewille van Kaliber, Rinze van der Wal van Atak, Johan de Jong van Metropool, Joris Kemps van Hof88 en vele anderen) uit om hierover met elkaar en het publiek, constructief in debat te gaan. Dat gebeurt in een niet alledaagse setting, maar met een twist, want daar staat de PVC bekend om.  Zo neemt de PVC haar huisband Roots Rising en PVC-dichter Marieke van Bolderen mee naar Hengelo en wordt er momenteel  gezocht naar uitvoerende kunstenaars, muzikanten en artiesten uit de regio die de inhoud van de avond op geheel eigen wijze zullen duiden.

Gratis kaarten kunnen worden gereserveerd via de website, telefonisch (ma-vr. 074-2556789) of aan de kassa van het Rabotheater.

Bekijk hier een sfeerimpressie uit Groningen.

Woensdag 29 juni | 20:00 uur | Middenzaal


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Gevolgen coronavirus voor evenementen in Schouwburg HengeloUPDATE Wij hebben kennis genomen van de nieuwe landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend volgen wij met het oog op de gezondheid van alle theaterbezoekers, medewerkers en artiesten de richtlijnen.
Alternatieve voedselbank stichting All4FreeSchouwburg Hengelo fungeert de komende weken als opslag en uitgiftepunt voor de voedselverstrekking van stichting All4Free. Toen de voedselbank Midden-Twente eerder deze week moest sluiten, nam All4Free de taken van de voedselbank over. Schouwburg Hengelo heeft aangeboden te fungeren als tijdelijke locatie.
Coronamaatregelen Filmhuis HengeloFilmhuis Hengelo heeft besloten om alle voorstellingen vanaf woensdag 18 t/m maandag 1 juni te annuleren.