André Manuel, Peter Pannekoek en Pieter Derks maken kans op Poelifinario! 06-07-2022

André Manuel met Sneu
De jury: “Je kunt over vrijwel elke voorstelling van André Manuel zeggen dat hij niet geschikt is voor tere zieltjes. Ook in Sneu komen weer grappen en beledigingen langs die je bij geen enkele andere cabaretier hoort. Wie bereid is om voorbij zijn verontwaardiging te kijken, ziet echter een mens die het beste voorheeft met de wereld. Achter de harde taal schuilt diep engagement en dit keer ook enorm persoonlijk verdriet. Dat hij met zijn spannende vorm en spel tegen de brave tijdsgeest in durft te gaan, maakt Manuel alleen maar grootser.”
Andre Manuel staat vrijdag 25 februari met Sneu in Schouwburg Hengelo!

Pieter Derks met Uit het niets
De jury: “Als we problemen niet echt willen of kunnen oplossen, blijft er maar één alternatief over: de beeldvorming veranderen. In Uit het niets laat Pieter Derks haarscherp zien dat deze schijnveiligheid ons dichter en dichter bij de afgrond brengt. Er zijn te veel mensen die praten en te weinig mensen die doen. De cabaretier vertelt zijn sombere verhaal met veel humor, maar waakt voor een relativerende knipoog. Die zou je immers kunnen aanzien voor misplaatst optimisme. Dit is de meest alarmerende voorstelling van Derks tot nu toe. En misschien wel zijn beste.”
Pieter Derks staat woensdag 8 maart in Hengelo met Uit het niets.

Peter Pannekoek is genomineerd voor zijn oudejaarsconference Nieuw bloed
De jury: “Peter Pannekoek werd bekend met harde roasts, maar zijn eerste oudejaarsconference is juist prettig genuanceerd. Hij zoekt verbinding tussen de kampen die in ons land steeds vaker tegenover elkaar lijken te staan. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor twijfel en zelfonderzoek. Is wat je denkt eigenlijk wel terecht? Schuiven we verantwoordelijkheid niet te makkelijk af op anderen? De cabaretier legt vingers op vele zere plekken en vergeet ondertussen niet om heel goede grappen te maken. Nieuw bloed is een erg knap oudejaarsdebuut.”
Peter Pannekoek staat zaterdag 15 april bij ons met zijn nieuwe show DNA. Voor deze show is een wachtlijst. 

De prijzen worden op 10 oktober uitgereikt in Theater Diligentia in Den Haag.


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Collega gezocht: medewerker theaterkassaOp zoek naar een afwisselende functie in een inspirerende werkomgeving? Kom dan werken bij de theaterkassa van Schouwburg Hengelo!
'Knor' in de herfstvakantie in Filmhuis Hengelo!De nationaal en internationaal jubelend ontvangen Nederlandse stop motion film 'Knor' werd afgelopen zomer meer dan 50 duizend keer in de bioscoop gezien en dingt dit jaar mee naar vier Gouden Kalveren én een Oscar! Knor draait in de herfstvakantie in ons filmhuis.
SchouwArt nodigt u uit | feestelijke opening eerste expositie!Zaterdag 1 oktober opent het gloednieuwe kunstpodium SchouwArt feestelijk haar deuren ín Schouwburg Hengelo! Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom om de eerste gezamenlijke expositie te bekijken. Toegang is gratis!