André Manuel, Peter Pannekoek en Pieter Derks maken kans op Poelifinario! 06-07-2022

André Manuel met Sneu
De jury: “Je kunt over vrijwel elke voorstelling van André Manuel zeggen dat hij niet geschikt is voor tere zieltjes. Ook in Sneu komen weer grappen en beledigingen langs die je bij geen enkele andere cabaretier hoort. Wie bereid is om voorbij zijn verontwaardiging te kijken, ziet echter een mens die het beste voorheeft met de wereld. Achter de harde taal schuilt diep engagement en dit keer ook enorm persoonlijk verdriet. Dat hij met zijn spannende vorm en spel tegen de brave tijdsgeest in durft te gaan, maakt Manuel alleen maar grootser.”
Andre Manuel staat vrijdag 25 februari met Sneu in Schouwburg Hengelo!

Pieter Derks met Uit het niets
De jury: “Als we problemen niet echt willen of kunnen oplossen, blijft er maar één alternatief over: de beeldvorming veranderen. In Uit het niets laat Pieter Derks haarscherp zien dat deze schijnveiligheid ons dichter en dichter bij de afgrond brengt. Er zijn te veel mensen die praten en te weinig mensen die doen. De cabaretier vertelt zijn sombere verhaal met veel humor, maar waakt voor een relativerende knipoog. Die zou je immers kunnen aanzien voor misplaatst optimisme. Dit is de meest alarmerende voorstelling van Derks tot nu toe. En misschien wel zijn beste.”
Pieter Derks staat woensdag 8 maart in Hengelo met Uit het niets.

Peter Pannekoek is genomineerd voor zijn oudejaarsconference Nieuw bloed
De jury: “Peter Pannekoek werd bekend met harde roasts, maar zijn eerste oudejaarsconference is juist prettig genuanceerd. Hij zoekt verbinding tussen de kampen die in ons land steeds vaker tegenover elkaar lijken te staan. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor twijfel en zelfonderzoek. Is wat je denkt eigenlijk wel terecht? Schuiven we verantwoordelijkheid niet te makkelijk af op anderen? De cabaretier legt vingers op vele zere plekken en vergeet ondertussen niet om heel goede grappen te maken. Nieuw bloed is een erg knap oudejaarsdebuut.”
Peter Pannekoek staat zaterdag 15 april bij ons met zijn nieuwe show DNA. Voor deze show is een wachtlijst. 

De prijzen worden op 10 oktober uitgereikt in Theater Diligentia in Den Haag.


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Zomersluiting kassaDe theaterkassa is vanwege de zomervakantie gesloten tot 29 augustus. De schouwburg is wel bereikbaar via info@schouwburghengelo.nl. Uw mail wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. We wensen u een fijne zomer toe en heel graag tot ziens bij Schouwburg Hengelo!
Theater de Makkers zoekt liefdesverhalenOp vrijdag 9 en zaterdag 10 september organiseert Schouwburg Hengelo in Berflo Es een wijkfestival, onder de noemen Schouwburg Hengelo on Tour. Theater de Makkers is op 10 september met hun kunstinstallatie aanwezig en is op zoek naar Hengelose liefdeskoppels die hun verhaal met hen wil delen!
Gezocht: talenten uit Berflo Es voor Open Podium tijdens wijkfestivalSchouwburg Hengelo on Tour is een uniek cultuurproject voor, door en vooral mét een Hengelose wijk. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september strijkt de schouwburg neer in Berflo Es. Voor het Open Podium op het buitenpodium zijn nog een paar speelplekken beschikbaar.