Ontmoet ROBOT hitchBOT in het Rabotheater 09-06-2015

Zijn naam is hitchBOT en hij is op kunst- en cultuurreis in Nederland. HitchBOT is een robot uit Port Credit, Ontario (Canada)  en hij is onderdeel van een sociaal experiment en tevens kunstproject. Op donderdag 11 juni is hij in Hengelo, tussen 12:00 en 16:00 uur kunnen bezoekers hem ontmoeten in de foyer van het Rabotheater.

Meer dan 6.000 kilometer liftend door Canada

Een team van Canadese onderzoekers heeft hitchBOT (hitchhiking robot) tot leven gewekt ten behoeve van een onderzoek naar de interactie tussen mens en robot, kunstmatige intelligentie en spraakherkenning. Hiervoor werd de robot langs de kant van de weg gezet in Halifax (aan de oostkust van Canada) met de opdracht al liftend Victoria (aan de westkust van Canada) te bereiken, een reis van meer dan 6.000 kilometer. HitchBOT is al pratend met diverse onbekenden in minder dan 4 weken tijd van oost naar west Canada gereisd. 

Een pratende robot ontmoeten

HitchBOT is in Nederland op een kunst- en cultuurreis en bezoekt diverse culturele plaatsen en evenementen in Twente. Hij moet vertrouwen op de mens, omdat hij zelf niet kan bewegen. Luisteren en praten kan hij wel en doet hij graag. Mensen die kennis willen maken met hitchBOT en met hem in gesprek willen, kunnen donderdag 11 juni a.s. tussen 12:00 en 16:00 uur terecht in de ontvangstfoyer van het Rabotheater. Geïnteresseerden kunnen hitchBOT ook volgen via Facebook en Twitter, hij heeft inmiddels vele duizenden ‘vind-ik-leuks’ en ‘volgers’. 


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Extra voorstelling We Will Rock You op 27 november!Vandaag, 11 oktober, om 10:00 uur start de kaartverkoop van de extra voorstelling op woensdag 27 november van We Will Rock You Musical met de Amerikaanse megaster Anastacia in de rol van Killer Queen in Schouwburg Hengelo. Reserveer nu de beste plaatsen!
Winnaar beste cabaretprogramma 2019 Lenette van Dongen a.s. vrijdag in Schouwburg HengeloBij de uitreiking van de VSCD-cabaretprijzen heeft Lenette van Dongen de Poelifinario in de wacht gesleept voor haar cabaretvoorstelling Paradijskleier! En aanstaande vrijdag (4 oktober) is Paradijskleier in Schouwburg Hengelo te zien!
Expositie van De Haanstra’s in Schouwburg Hengelo geopendDe expositie is 29 september feestelijk geopend in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo. De tentoonstelling is het hele jaar te bezichtigen door bezoekers van voorstellingen in de Rabozaal. Voor het overige publiek is de tentoonstelling iedere zaterdag in oktober geopend van 12.00 tot 16.00 uur.