Ontmoet ROBOT hitchBOT in het Rabotheater 09-06-2015

Zijn naam is hitchBOT en hij is op kunst- en cultuurreis in Nederland. HitchBOT is een robot uit Port Credit, Ontario (Canada)  en hij is onderdeel van een sociaal experiment en tevens kunstproject. Op donderdag 11 juni is hij in Hengelo, tussen 12:00 en 16:00 uur kunnen bezoekers hem ontmoeten in de foyer van het Rabotheater.

Meer dan 6.000 kilometer liftend door Canada

Een team van Canadese onderzoekers heeft hitchBOT (hitchhiking robot) tot leven gewekt ten behoeve van een onderzoek naar de interactie tussen mens en robot, kunstmatige intelligentie en spraakherkenning. Hiervoor werd de robot langs de kant van de weg gezet in Halifax (aan de oostkust van Canada) met de opdracht al liftend Victoria (aan de westkust van Canada) te bereiken, een reis van meer dan 6.000 kilometer. HitchBOT is al pratend met diverse onbekenden in minder dan 4 weken tijd van oost naar west Canada gereisd. 

Een pratende robot ontmoeten

HitchBOT is in Nederland op een kunst- en cultuurreis en bezoekt diverse culturele plaatsen en evenementen in Twente. Hij moet vertrouwen op de mens, omdat hij zelf niet kan bewegen. Luisteren en praten kan hij wel en doet hij graag. Mensen die kennis willen maken met hitchBOT en met hem in gesprek willen, kunnen donderdag 11 juni a.s. tussen 12:00 en 16:00 uur terecht in de ontvangstfoyer van het Rabotheater. Geïnteresseerden kunnen hitchBOT ook volgen via Facebook en Twitter, hij heeft inmiddels vele duizenden ‘vind-ik-leuks’ en ‘volgers’. 


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Dansgroep 'IRON' uit Hengelo winnaar Open Podium TwenteDansgroep ‘IRON’ is de grote winnaar van de finale van Open Podium Twente, dat op zaterdag 18 mei plaatsvond in de Rabozaal van Schouwburg Hengelo. IRON wint de wisseltrofee en de hoofdprijs van € 2.500,-
Extra concert van The Analogues!In december komen The Analogues weer naar Schouwburg Hengelo! Naast het concert op donderdag 19 december is er, wegens groot succes, een extra concert geboekt op woensdag 18 december.
Wegens grote belangstelling, extra voorstelling van Najib Amhali op 4 septemberOp 4, 5, 6 en 7 september 2019 staat Najib Amhali in Schouwburg Hengelo met zijn nieuwe voorstelling 'Waar was ik?' Reserveer nu de mooiste stoelen.