Nieuwe naam voor Rabotheater Hengelo 05-07-2017

In september start het nieuwe theaterseizoen en vanaf dat moment zal het Rabotheater ‘Schouwburg Hengelo’ heten. “Daar ben ik blij mee”, geeft directeur Raoul Boer aan. “Deze nieuwe naam past bij onze ambitie waarmee we ons verder ontwikkelen als ‘Podium van de stad’. We willen een schouwburg zijn voor alle Hengeloërs. En dat brengt me meteen bij de tweede onthulling, namelijk dat we per 1 juli een nieuwe sponsorovereenkomst zijn aangegaan met Rabobank Centraal Twente waaruit blijkt dat zij ons jaarlijks met een substantieel bedrag steunen om deze ambitie waar te maken. Dit betekent concreet dat we onze tarieven verlagen voor speciale doelgroepen zoals de amateurverenigingen en het basisonderwijs. Straks is het dus voor veel meer kinderen mogelijk om hun eindejaaruitvoering op de planken te brengen in ons theater.”

Nieuwe sponsorovereenkomst

"We kennen de wens van het theater om onder eigen naam verder te gaan”, vertelt Hans Raanhuis, directievoorzitter van Rabobank Centraal Twente. “Als Rabobank voelen we ons zeer verbonden met dit theater. We hebben het altijd een warm hart toegedragen en dat blijven we ook in de toekomst doen. Deze mooie schouwburg met drie prachtige zalen heeft haar bestaansrecht bewezen. Het hoort echt bij de stad. Daarom hebben we Raoul Boer uitgenodigd om de sponsorovereenkomst, die opgemaakt werd bij de bouw van het theater in 2001, te herzien. We laten de naam ‘Rabotheater’ los. Ook willen we onze maatschappelijke betrokkenheid bij Schouwburg Hengelo tonen door hen opnieuw financieel te steunen.” De naam Rabobank verdwijnt niet helemaal uit het theater. “Er is al een nieuw naambord in de maak voor de grootste zaal. Die gaat vanaf september 2017 ‘De Rabozaal’ heten”, verklapt de theaterdirecteur alvast.

Verlaagde tarieven

Raoul Boer belooft dat hij de basisscholen en amateurverenigingen in Hengelo nog voor de zomervakantie op de hoogte brengt van de verlaagde tarieven. “Deze gaan in vanaf het nieuwe theaterseizoen. We verwachten dat de nieuwe tarieven echt drempelverlagend werken en dat we veel meer kinderen en amateurverenigingen op onze podia mogen begroeten.”


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Corona-steunregeling voor theatermakers en gezelschappen in de Provincie OverijsselDe Stichting 4 Oost heeft in nauw overleg met de Provincie Overijssel een Corona-steunregeling ontworpen. Er wordt een bedrag beschikbaar gesteld voor het realiseren van professionele, kwalitatief hoogwaardige (muziek)theaterproducties in Overijssel in de periode 1 juli 2021 t/m 30 juni 2023. Theatermakers kunnen tot 30 juni een aanvraag indienen.
Het terras van theatercafé The Green Room is weer openSinds 28 april is het terras van theatercafé The Green Room weer open. Het terras is maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur geopend. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het terras ook op zaterdag en zondag open.
Tot en met 25 mei geen voorstellingen in Schouwburg HengeloGisteravond heeft het kabinet aangekondigd dat de huidige coronamaatregelen van kracht blijven en dat de theaters in ieder geval tot en met 25 mei gesloten blijven.