Nieuwe jaartentoonstelling 19-10-2022

Na tentoonstellingen over Theo Wolvecamp, Eef de Weerd, Henk ter Horst, Henk Lassche, Folkert Haanstra’s en zijn zonen, Otto Oelen en Riemko Holtrop wordt dit seizoen werk van Henk Schuring (1928-1984) geëxposeerd. De tentoonstelling 'Schilder als in vogelvlucht' is t/m 11 januari 2023 te zien in de Wolvecampfoyer.

De inmiddels alweer achtste jaartentoonstelling toont schilderijen en werken op papier van de in Enschede geboren schilder/beeldhouwer Henk Schuring. Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest als tekenaar bij reclamebureau De Zuil besloot hij in 1950 te kiezen voor het vrije kunstenaarschap . Hij richtte een atelier in en volgde avondlessen aan de AKI in Enschede waar hij les kreeg van Johan Haanstra. Schuring was één van de eerste abstracte schilders van Twente. Samen met zijn abstracte medestanders Eef de Weerd, Jan Stroosma en Jan Bolink had hij in 1954 zijn eerste expositie in Kunstzaal Markt 5 in Enschede. Als schilder experimenteerde hij veel, zocht steeds naar nieuwe wegen en  won de Geraert ter Borchprijs in 1959 en 1961.  In 1959 werd hij uitgenodigd voor de biennale in Parijs.  Henk Schuring was een reiziger en woonde en werkte afwisselend op Ibiza in Spanje, in Zwitserland en in Enschede. In 1969 keerde hij definitief terug naar Twente. Schuring had in meerdere Europese landen succesvolle tentoonstellingen. Vanaf 1965 ging hij zich tevens bezighouden met ruimtelijk werk. Henk verhuisde tenslotte naar Zwolle waar hij in 1984 overleed.

Deze expositie is gratis toegankelijk voor bezoekers van de voorstellingen in de theaterzaal en tijdens de openingstijden van SchouwArt (woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur)


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Inschrijving talentenjacht Open Podium Overijssel 2023 gestart!Talent uit Overijssel opgelet! Heb jij een zangtalent, danstalent, muziektalent of misschien wel een cabarettalent en wil jij dit laten zien op een professioneel podium? Grijp dan nu je kans en schrijf je in voor Open Podium Overijssel 2023!
Zoek je 14 december mee naar Assepoesters muiltje?Oh nee! Assepoester is haar glazen muiltje verloren! En je snapt natuurlijk wel dat Assepoester zonder glazen muiltje hetzelfde is als Belle zonder Beest of Roodkapje zonder rood kapje of Rapunzel zonder lange haren... Jeetje...Hoe moet dat nou tijdens de voorstelling op 2e kerstdag?
Nieuwe jaartentoonstellingIn de Wolvecampfoyer is t/m 11 januari 2023 de nieuwe tentoonstelling 'Henk Schuring: Schilder als in vogelvlucht' te zien.