Lisa Nora wint finale Rabotheater Open Podium Twente 2016 21-05-2016

De finale van het Rabotheater Open Podium Twente 2016 op zaterdag 21 mei, is gewonnen door singer songwriter Lisa Nora. De jury: ‘een act waar alle disciplines samen komen: zang, muziek en presentatie. Wij waren het unaniem eens over de puurheid en zelfverzekerheid’.

The Funk Rockerz tweede prijs, A Mili derde

Op de 2e plaats eindigde hiphop groep The Funk Rockerz. De jury prees de tomeloze energie en het enthousiasme. De 3e prijs werd gewonnen door de band A Mili. De jury: ‘een gelikte presentatie, goede overgangen, over alles lijkt nagedacht’. De Jong Talentprijs ging naar Jenske Ebenau, de zangeres van Parallel Lines ‘een mooie volle stem, net als de bas die zij bespeelt, wij zijn zeer benieuwd hoe zij zich verder zal ontwikkelen’, aldus de jury.

Publieksprijs voor Just Like Us

Daarnaast mocht het publiek stemmen. Het publiek zette Just Like Us op de eerste plaats. De tweede plaats was voor Vocal Group Pure. Een gedeelde derde plaats voor solo danser BartDancing en The Funk Rockerz.

Driekoppige vakjury

De vakjury bestond uit Lonneke van Leth (choreografe en artistiek leider van Lonneke van Leth Producties), Maike Fleuren (directeur Productiehuis Oost-Nederland) en Tineke Grootenboer (coördinator podiumkunsten en publiciteit Universiteit Twente).

Prijzen beschikbaar gesteld door Podion
De prijzen werden beschikbaar gesteld door Podion, een business club met nauwe banden met podiumkunsten en het Rabotheater. De derde plaats ontvangt € 500,-, de tweede plaats € 1.000,- en de winnaar krijgt € 2.500,- en een fraaie wisselbeker. Daarnaast stelt Podion een Jong Talentprijs beschikbaar van € 750,-.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Extra voorstelling We Will Rock You op 27 november!Vandaag, 11 oktober, om 10:00 uur start de kaartverkoop van de extra voorstelling op woensdag 27 november van We Will Rock You Musical met de Amerikaanse megaster Anastacia in de rol van Killer Queen in Schouwburg Hengelo. Reserveer nu de beste plaatsen!
Winnaar beste cabaretprogramma 2019 Lenette van Dongen a.s. vrijdag in Schouwburg HengeloBij de uitreiking van de VSCD-cabaretprijzen heeft Lenette van Dongen de Poelifinario in de wacht gesleept voor haar cabaretvoorstelling Paradijskleier! En aanstaande vrijdag (4 oktober) is Paradijskleier in Schouwburg Hengelo te zien!
Expositie van De Haanstra’s in Schouwburg Hengelo geopendDe expositie is 29 september feestelijk geopend in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo. De tentoonstelling is het hele jaar te bezichtigen door bezoekers van voorstellingen in de Rabozaal. Voor het overige publiek is de tentoonstelling iedere zaterdag in oktober geopend van 12.00 tot 16.00 uur.