Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Lisa Nora wint finale Rabotheater Open Podium Twente 2016 21-05-2016

De finale van het Rabotheater Open Podium Twente 2016 op zaterdag 21 mei, is gewonnen door singer songwriter Lisa Nora. De jury: ‘een act waar alle disciplines samen komen: zang, muziek en presentatie. Wij waren het unaniem eens over de puurheid en zelfverzekerheid’.

The Funk Rockerz tweede prijs, A Mili derde

Op de 2e plaats eindigde hiphop groep The Funk Rockerz. De jury prees de tomeloze energie en het enthousiasme. De 3e prijs werd gewonnen door de band A Mili. De jury: ‘een gelikte presentatie, goede overgangen, over alles lijkt nagedacht’. De Jong Talentprijs ging naar Jenske Ebenau, de zangeres van Parallel Lines ‘een mooie volle stem, net als de bas die zij bespeelt, wij zijn zeer benieuwd hoe zij zich verder zal ontwikkelen’, aldus de jury.

Publieksprijs voor Just Like Us

Daarnaast mocht het publiek stemmen. Het publiek zette Just Like Us op de eerste plaats. De tweede plaats was voor Vocal Group Pure. Een gedeelde derde plaats voor solo danser BartDancing en The Funk Rockerz.

Driekoppige vakjury

De vakjury bestond uit Lonneke van Leth (choreografe en artistiek leider van Lonneke van Leth Producties), Maike Fleuren (directeur Productiehuis Oost-Nederland) en Tineke Grootenboer (coördinator podiumkunsten en publiciteit Universiteit Twente).

Prijzen beschikbaar gesteld door Podion
De prijzen werden beschikbaar gesteld door Podion, een business club met nauwe banden met podiumkunsten en het Rabotheater. De derde plaats ontvangt € 500,-, de tweede plaats € 1.000,- en de winnaar krijgt € 2.500,- en een fraaie wisselbeker. Daarnaast stelt Podion een Jong Talentprijs beschikbaar van € 750,-.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Gevolgen coronavirus voor evenementen in Schouwburg HengeloUPDATE Wij hebben kennis genomen van de nieuwe landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend volgen wij met het oog op de gezondheid van alle theaterbezoekers, medewerkers en artiesten de richtlijnen.
Alternatieve voedselbank stichting All4FreeSchouwburg Hengelo fungeert de komende weken als opslag en uitgiftepunt voor de voedselverstrekking van stichting All4Free. Toen de voedselbank Midden-Twente eerder deze week moest sluiten, nam All4Free de taken van de voedselbank over. Schouwburg Hengelo heeft aangeboden te fungeren als tijdelijke locatie.
Coronamaatregelen Filmhuis HengeloFilmhuis Hengelo heeft besloten om alle voorstellingen vanaf woensdag 18 t/m maandag 1 juni te annuleren.