Hengelose dansgroep IRON in halve finale Holland's Got Talent! 05-09-2023

Afgelopen vrijdagavond kreeg Hengelose dansgroep IRON de felbegeerde Golden Buzzer in het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent. De performance van de zeven meiden werd enthousiast ontvangen door de jury, waarop jurylid Dan Karaty besluit zijn Golden Buzzer van dit seizoen in te zetten. “I do think you guys have the versatility; you have the choreography; you have the package that could possibly win the show!”, aldus Karaty. Daarmee gaat IRON regelrecht door naar de halve finale die te zien zal zijn op RTL4 en Videoland.

“Het is echt heel origineel, echt heel uniek. Zo spannend om naar te kijken”, roemt jurylid Chantal Jansen de choreografie alvorens IRON-choreograaf en coach Hani Andary het podium wordt opgeroepen. “De inhoud van de dans is geïnspireerd op het valse zelfbeeld dat we van onszelf hebben en hoe we de neiging hebben om aan een bepaald ideaalbeeld te willen voldoen”, licht Andary de choreografie toe.

Hani Andary is naast mede-eigenaar van X-Dance in Hengelo en Enschede, een geprezen choreograaf met zijn werk voor onder andere locatietheatervoorstellingen Hanna van Hendrik en De Vergeten Twentse Lente.

Toen hij 7 jaar geleden IRON oprichtte wilde hij het behouden zachte beeld van moderne dans doorbreken en laten zien dat Modern/Contemporary alles kan zijn. De performances van IRON worden dan ook getypeerd door de vrijheid van expressie.

IRON
IRON is hét moderne/contemporary wedstrijdteam van X-Dance. Het team werd opgericht in 2016 en weet ook al 7 jaar diverse (eerste) prijzen te pakken in wedstrijden in Europa. De auditie in de studio van Holland’s Got Talent betekende het TV-debuut van IRON.

IRON te zien in Schouwburg Hengelo!
Naast het TV-debuut staat er nog een primeur op de agenda voor het dansgezelschap. Op dit moment werkt IRON hard aan haar eerste theatervoorstelling getiteld Aandacht, welke woensdag 4 oktober, donderdag 5 oktober en vrijdag 6 oktober te zien is in Schouwburg Hengelo, waarbij de laatstgenoemde show al is uitverkocht. Aandacht gaat over aandacht vragen, nemen, geven en hebben. Over te veel en te weinig aandacht. En over te weinig krijgen en te veel vragen. Kaarten voor de voorstelling zijn hier te bestellen. 


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Programma Blues Night 2023 bekend!Vrijdag 13 oktober is Blues Night 2023! De aftrap vindt om 20.00 uur plaats in Schouwburg Hengelo door Beaux Gris Gris & The Apocalypse. Aansluitend kan er in een verschillende Hengelose cafés worden genoten van bluesmuziek.
Prestigieuze Colombina voor Urmie Plein!Urmie Plein viel tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de prijzen voor haar rol in het bijzondere Ik zeg toch sorry van Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin! Plein ontving de Colombina, de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijrol.
Hengelose dansgroep IRON in halve finale Holland's Got Talent!Afgelopen vrijdagavond kreeg Hengelose dansgroep IRON de felbegeerde Golden Buzzer van jurylid Dan Karaty in het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent! Wilt u dit bijzondere gezelschap live zien? Op 4, 5 en 6 oktober staat IRON op onze planken!