Halve Finalisten Rabotheater Open Podium 2016 bekend 19-03-2016

Afgelopen zaterdag 19 maart 2016, streden maar liefst 67 acts in drie voorrondes van het Rabotheater Open Podium Twente om een plek in de halve finales. Het was een bomvol en gevarieerd programma, gepresenteerd in de grote zaal van het Rabotheater. Het Rabotheater Open Podium is een talentenjacht in alle theatergenres waarbij zowel aanstormend als gevestigd talent zich kan presenteren op een professioneel podium.

Tijdens de voorrondes heeft het publiek middels een stemformulier bepaald welke acts een plek in de halve finale hebben bemachtigd en dit zijn:

 Aangewezen door het publiek in voorronde 1:

 1. Counting Stars met 72 stemmen (dans/muziek/theater)
 2. EastMen met 48 stemmen (muziek/band)
 3. Caitlin met 43 stemmen (muziek)
 4. Just Like Us met 39 stemmen (muziek)

Aangewezen door het publiek in voorronde 2:

 1. Famke & Iris met 67 stemmen (dans)
 2. Ex aequo The Beatbreakerzz (dans) en The Funck Rockerz (dans) beide met 50 stemmen
 3. Art of Bridges met 45 stemmen (muziek)

Aangewezen door het publiek in voorronde 3:

 1. BartDancing met 92 stemmen (dans)
 2. Vocal Group Pure met 53 stemmen (muziek)
 3. L.A. met 51 stemmen (dans)
 4. Ex aequo Noa Bambur (muziek) en Lisa Nora (muziek) met 42 stemmen

Daarnaast werden er door het Rabotheater nog eens 11 acts uit de drie voorrondes aangewezen. Aan de hand van de criteria techniek, originaliteit en podiumpresentatie werd beoordeeld welke acts het meest podiumrijp zijn, het meest klaar voor een zelfstandig optreden in het theater, in een concertzaal of een poppodium.

Door het Rabotheater zijn (in willekeurige volgorde) aangewezen:

Karel Houtzager (klassiek)

Circusgroep TwoB (circus)

Dansschool eMotions – Africa (dans)

Laura de Bruijn (muziek)

A Mili (band)

C3 (dans)

Parallel Lines (band)

Lizzy Purple (band)

Ellen en Jorine – Omarm me (dans/acrobatiek)

Lish (muziek)

Technicality Crew (dans)

Halve finales
De halve finales vinden plaats op zaterdag 16 april en zondag 17 april a.s., aanvang op zaterdag om 19.30 uur en zondag om 14:30 uur. Tijdens de Halve Finales stemt het publiek middels een stemformulier op 3 deelnemers. De 3 acts die per Halve Finale de meeste stemmen halen, gaan naar de Finale op zaterdag 21 mei. Dat betekent dat het publiek in totaal 6 acts aanwijst voor de Finale.

Na afloop van de Tweede Halve Finale wijst het Rabotheater extra deelnemers aan die eveneens doorgaan naar de Finale. Dit zal bekend worden gemaakt op de website van het Rabotheater.

Podion
Tijdens de finale wordt gestreden om de Podion-hoofdprijs van € 2.500,-. Businessclub Podion is een bij de podiumkunsten betrokken groep van ondernemers uit Twente, die zich o.a. als opdracht heeft gesteld om de Hengelose schouwburg extra middelen te verschaffen om podiumkunsten te tonen en te ontwikkelen. Businessclub Podion stelt prijzen beschikbaar voor de winnaars, welke door de vakjury tijdens de finale worden aangewezen:

1e plaats: € 2.500,- en een fraaie wisselbeker
2e plaats: € 1.000,-
3e plaats: € 500,-
Jong Talentprijs: € 750,-

En uiteraard bepaalt het publiek wie de Publieksprijsbeker wint in de finale.

Entreekaarten
Kaarten voor de Halve Finales kosten € 5,00 per persoon en zijn te reserveren via de kassa van het Rabotheater, Beursstraat 44 te Hengelo, telefonisch via 074- 255 6789 (ma. t/m za. 12.00-16.00 uur) of via onze website www.rabotheater.nl.

Tijdens de halve finales is er ‘vrije zit’. Dit betekent dat het publiek zelf een plek in de zaal kan kiezen. 


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Kaartverkoop RUMAG gestartMet meer dan een miljoen volgers is RUMAG het grootste social media platform van Nederland. Op zaterdag 21 november 2020 is de theatershow RUMAG live in Schouwburg Hengelo te zien.
Inschrijving talentenjacht Open Podium Twente 2020 in Schouwburg Hengelo gestartHet is tijd voor een echt podium. Schrijf je nu in voor de talentenjacht 'Open Podium Twente 2020' in Schouwburg Hengelo en maak kans op € 2.500,-.
Bijgeboekt: Gedurende het theaterseizoen worden er regelmatig voorstellingen bijgeboekt.Onze programmeur boekt regelmatig extra voorstellingen en (rand)activiteiten. Bekijk hier welke dat zijn: