Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Halve Finalisten Open Podium 2015 21-03-2015

Afgelopen zaterdag 21 maart 2015, streden 35 acts in twee voorrondes van het Rabotheater Open Podium Twente om een plek in de halve finales. Het Rabotheater Open Podium is een talentenjacht in alle theatergenres waarbij zowel aanstormend als gevestigd talent zich kan presenteren op een professioneel podium.

Tijdens de voorrondes heeft het publiek middels een stemformulier bepaald welke acts een plek in de halve finale hebben bemachtigd en dit zijn:

 

Aangewezen door het publiek in voorronde 1:

 1. Noortje Voorhuis met 146 stemmen
 2. Evander Eijsink met 107 stemmen
 3. Multiple Voices met 98 stemmen
 4. Jason Fredrick met 46 stemmen
 5. Hyperactive met 41 stemmen

 

Aangewezen door het publiek in voorronde 2:

 1. Armaty en Minke met 92 stemmen
 2. Go Wild Dance Crew met 80 stemmen
 3. Vocal Group Pure met 71 stemmen
 4. Hartslag met 52 stemmen
 5. Suddenly met 39 stemmen
 6. Sasja met 34 stemmen

Daarnaast werden er door het Rabotheater nog eens 7 acts uit alle twee voorrondes aangewezen. Aan de hand van de criteria techniek, originaliteit en podiumpresentatie werd beoordeeld welke acts het meest podiumrijp zijn, het meest klaar voor een zelfstandig optreden in het theater, in een concertzaal of een poppodium.

Door het Rabotheater zijn (in willekeurige volgorde) aangewezen:

 1. Wenche Kwinten
 2. Je Bent Wie Je Band
 3. April Rose
 4. Dance Moves
 5. Eleventh Hour
 6. InReverse
 7. BrainFreeze

 

Halve finales
De halve finales vinden plaats op zaterdag 18 april en zondag 19 april a.s., aanvang op zaterdag om 19.30 uur en zondag om 14:30 uur. Tijdens de Halve Finales stemt het publiek middels een stemformulier op 2 deelnemers. De 3 acts die per Halve Finale de meeste stemmen halen, gaan naar de Finale op zaterdag 16 mei. Dat betekent dat het publiek in totaal 6 acts aanwijst voor de Finale.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Gevolgen coronavirus voor evenementen in Schouwburg HengeloUPDATE Wij hebben kennis genomen van de nieuwe landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend volgen wij met het oog op de gezondheid van alle theaterbezoekers, medewerkers en artiesten de richtlijnen.
Alternatieve voedselbank stichting All4FreeSchouwburg Hengelo fungeert de komende weken als opslag en uitgiftepunt voor de voedselverstrekking van stichting All4Free. Toen de voedselbank Midden-Twente eerder deze week moest sluiten, nam All4Free de taken van de voedselbank over. Schouwburg Hengelo heeft aangeboden te fungeren als tijdelijke locatie.
Coronamaatregelen Filmhuis HengeloFilmhuis Hengelo heeft besloten om alle voorstellingen vanaf woensdag 18 t/m maandag 1 juni te annuleren.