Theo d'Or nominatie voor Hadewych Minis in Girls & Boys! 05-07-2022

De Nederlandse Toneeljury: "In een regie van Daria Bukvić verleidt Hadewych Minis het publiek ten volle mee te gaan, het verhaal mee binnen te stappen tot er uiteindelijk ook voor het publiek geen ontsnappen meer mogelijk is, tot het vreselijke einde. Het is bijzonder knap hoe Minis een band met het publiek weet op te bouwen. Het publiek leeft mee, geniet mee en lijdt uiteindelijk ook mee. De omslag in het geluk is voor het personage niet te bevatten. Aan het einde is het publiek net zo radeloos als zij. Het is een verhaal dat helaas verteld moet worden en het publiek mag zich gelukkig prijzen dat Hadewych Minis dat op deze manier op zich neemt."

De uitreiking van de VSCD-toneelprijzen vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater, de slotavond van het Nederlands Theater Festival in Internationaal Theater Amsterdam op 11 september.

De pers over Girls & Boys:
'Girls & Boys van Toneelgroep Oostpool verdient heel veel publiek' | Trouw ★★★★★
'Daria Bukvić geeft als nieuwe artistiek directeur van Oostpool een daverend visitekaartje af.' | NRC ★★★★★
'Hadewych Minis is weergaloos' | Scenes ★★★★
'Magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvić  | De Volkskrant ★★★★
'Hadewych Minis laat het publiek ademloos achter.' | Theaterkrant
'Koude rillingen bij een moderne medea' | De Telegraaf ★★★★


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Zomersluiting kassaDe theaterkassa is vanwege de zomervakantie gesloten tot 29 augustus. De schouwburg is wel bereikbaar via info@schouwburghengelo.nl. Uw mail wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. We wensen u een fijne zomer toe en heel graag tot ziens bij Schouwburg Hengelo!
Theater de Makkers zoekt liefdesverhalenOp vrijdag 9 en zaterdag 10 september organiseert Schouwburg Hengelo in Berflo Es een wijkfestival, onder de noemen Schouwburg Hengelo on Tour. Theater de Makkers is op 10 september met hun kunstinstallatie aanwezig en is op zoek naar Hengelose liefdeskoppels die hun verhaal met hen wil delen!
Gezocht: talenten uit Berflo Es voor Open Podium tijdens wijkfestivalSchouwburg Hengelo on Tour is een uniek cultuurproject voor, door en vooral mét een Hengelose wijk. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september strijkt de schouwburg neer in Berflo Es. Voor het Open Podium op het buitenpodium zijn nog een paar speelplekken beschikbaar.