Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Gratis rondleidingen op 10 december bij herdenkingstentoonstelling Eef de Weerd 17-11-2016

Ter gelegenheid van de negentigste geboortedag van Eef de Weerd is er op de eerste verdieping van het Rabotheater, in de Wolvecampfoyer, een herdenkingstentoonstelling ingericht. De tentoonstelling is samengesteld door Evelien Snijders en Henk Lassche. Zij geven op zaterdag 10 december drie gratis toegankelijke rondleidingen: om 13:00, 14:00 en 15:00 uur.

Dit jaar is het negentig jaar geleden dat de schilder Eef de Weerd werd geboren. Met zijn buurjongen en vriend Theo Wolvecamp droomde hij ervan om kunstschilder te worden. Samen gingen ze in 1945 naar de kunstacademie in Arnhem. Eef de Weerd moest na een paar jaar stoppen vanwege geldgebrek. Na  zijn militaire dienst in Nederlands Indië maakt Eef een nieuwe start in 1949 op de AKI in Enschede.

Eef de Weerd was één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de moderne kunst in Overijssel. Tweemaal behaalde hij een eervolle vermelding bij de Geraert ter Borghprijs. Gedurende 10 jaar  verdwijnt Eef uit de wereld van de beeldende kunst en wordt hij opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis in Wolfheze bij Arnhem. Hij wordt daarna geplaatst in een metaalfabriek in Apeldoorn. In 1974 is er de wedergeboorte van de schilder Eef de Weerd. Hij schildert weer, maakt grote doeken en is zeer productief tot aan zijn dood in 1989.

Kaarten reserveren
Kaarten voor de rondleiding zijn gratis, maar dienen wel gereserveerd te worden. Dat kan via www.rabotheater.nl en bij  de kassa van het Rabotheater ( 074-255 6789) van maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur. 


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Gevolgen coronavirus voor evenementen in Schouwburg HengeloUPDATE Wij hebben kennis genomen van de nieuwe landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend volgen wij met het oog op de gezondheid van alle theaterbezoekers, medewerkers en artiesten de richtlijnen.
Alternatieve voedselbank stichting All4FreeSchouwburg Hengelo fungeert de komende weken als opslag en uitgiftepunt voor de voedselverstrekking van stichting All4Free. Toen de voedselbank Midden-Twente eerder deze week moest sluiten, nam All4Free de taken van de voedselbank over. Schouwburg Hengelo heeft aangeboden te fungeren als tijdelijke locatie.
Coronamaatregelen Filmhuis HengeloFilmhuis Hengelo heeft besloten om alle voorstellingen vanaf woensdag 18 t/m maandag 1 juni te annuleren.