Gratis rondleidingen op 10 december bij herdenkingstentoonstelling Eef de Weerd 17-11-2016

Ter gelegenheid van de negentigste geboortedag van Eef de Weerd is er op de eerste verdieping van het Rabotheater, in de Wolvecampfoyer, een herdenkingstentoonstelling ingericht. De tentoonstelling is samengesteld door Evelien Snijders en Henk Lassche. Zij geven op zaterdag 10 december drie gratis toegankelijke rondleidingen: om 13:00, 14:00 en 15:00 uur.

Dit jaar is het negentig jaar geleden dat de schilder Eef de Weerd werd geboren. Met zijn buurjongen en vriend Theo Wolvecamp droomde hij ervan om kunstschilder te worden. Samen gingen ze in 1945 naar de kunstacademie in Arnhem. Eef de Weerd moest na een paar jaar stoppen vanwege geldgebrek. Na  zijn militaire dienst in Nederlands Indië maakt Eef een nieuwe start in 1949 op de AKI in Enschede.

Eef de Weerd was één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de moderne kunst in Overijssel. Tweemaal behaalde hij een eervolle vermelding bij de Geraert ter Borghprijs. Gedurende 10 jaar  verdwijnt Eef uit de wereld van de beeldende kunst en wordt hij opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis in Wolfheze bij Arnhem. Hij wordt daarna geplaatst in een metaalfabriek in Apeldoorn. In 1974 is er de wedergeboorte van de schilder Eef de Weerd. Hij schildert weer, maakt grote doeken en is zeer productief tot aan zijn dood in 1989.

Kaarten reserveren
Kaarten voor de rondleiding zijn gratis, maar dienen wel gereserveerd te worden. Dat kan via www.rabotheater.nl en bij  de kassa van het Rabotheater ( 074-255 6789) van maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur. 


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Bijgeboekte voorstelling: Kamphues & Doornbos' grote Grand-Prix-CircusOp woensdag 12 februari 2020 komen Rob Kamphues & Robert Doornbos naar Schouwburg Hengelo met hun grote Grand-Prix-Circus
Bijgeboekt! Henk Poort en de HeldenHenk Poort liet een verpletterende indruk achter in het afgelopen seizoen van ‘De Beste Zangers’. In zijn voorstelling 'Henk Poort en de Helden' brengt hij de mooiste liedjes van zijn muzikale helden ten gehore. ‘Henk Poort en de Helden’ is op 30 april in Schouwburg Hengelo te zien. De kaartverkoop is gestart!
Extra voorstelling We Will Rock You op 27 november!Vandaag, 11 oktober, om 10:00 uur start de kaartverkoop van de extra voorstelling op woensdag 27 november van We Will Rock You Musical met de Amerikaanse megaster Anastacia in de rol van Killer Queen in Schouwburg Hengelo. Reserveer nu de beste plaatsen!