Gevolgen coronavirus voor evenementen in Schouwburg Hengelo 14-05-2020

Vanwege de landelijke maatregelen rondom het coronavirus gaan alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten in Schouwburg Hengelo t/m 1 juni niet door. Ook de voorstellingen in Kulturhus Borne, de kamermuziekconcerten in de Waterstaatskerk en het concert van TCOV op 27 maart in de Stadhuishal gaan niet door. Voor informatie over de filmvertoningen van Filmhuis Hengelo, klik hier.

Aangepaste bereikbaarheid
Schouwburg Hengelo is t/m 1 juli a.s. gesloten voor bezoekers. Van woensdag 18 maart t/m woensdag 1 juli 2020 is Schouwburg Hengelo alleen per e-mail bereikbaar via info@schouwburghengelo.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur via 074-2556789. Op zaterdag is de kassa gesloten.

Ook ons kantoor is alleen telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 12.00 – 16.00 uur. Medewerkers kunt u het beste via e-mail bereiken, klik hier voor een overzicht van alle e-mailadressen. Wilt u op de hoogte blijven? Raadpleeg dan regelmatig de website én social media van Schouwburg Hengelo voor het laatste nieuws.

Landelijke afspraken en communicatie
Wij zijn op dit moment druk bezig alle voorstellingen, concerten en evenementen naar een latere datum te verplaatsen. Wij weten nu al dat dit voor veel voorstellingen zal lukken. Dus dat is goed nieuws. De communicatie over vervangende data en de verdere afwikkeling wordt landelijk gecoördineerd. In overleg met de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) en theaterproducenten wordt een zo goed mogelijke oplossing gezocht voor het inhalen van de voorstellingen en restitutiemogelijkheden. Omdat de richtlijnen vanuit de overheid steeds veranderen, is een aantal voorstellingen al meerdere keren verplaatst. Het zou zeer verwarrend zijn om het publiek telkens opnieuw te informeren over een nieuwe datum. Zodra definitief bekend is wanneer een verplaatste voorstelling daadwerkelijk gaat spelen, informeren wij de bezoekers die voor deze voorstelling kaarten hebben gekocht.

Wat betekent dat voor uw tickets?
Gekochte kaarten voor een voorstelling die verplaatst kan worden, blijven in ieder geval geldig. Mocht verplaatsing van een voorstelling geen optie zijn, dan gaan wij uiteraard op zoek naar een compensatie, zoals een vervangende voorstelling, een tegoedbon of restitutie/geld terug. Zodra hierover meer bekend is, nemen we contact met u op. Dus u hoeft niets te doen, wij nemen contact met u op. Houd u er rekening mee dat dit enige tijd nodig heeft.

Wij begrijpen uw behoefte aan duidelijkheid en hopen u spoedig nader te kunnen informeren over uw voorstelling. Nogmaals, u zult hier persoonlijk bericht over ontvangen, dus u hoeft zelf niets te doen. Wij vragen uw begrip en geduld. Wij wensen u veel sterkte in uw persoonlijke situatie en hopen u spoedig in goede gezondheid weer te mogen verwelkomen in Schouwburg Hengelo.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

De kaartverkoop voor september start donderdag 25 juni om 12:00 uurOp donderdag 25 juni om 12:00 uur gaat de kaartverkoop van start voor het theaterprogramma in september. Voor het nieuwe seizoen wordt een programma samengesteld waarbij rekening wordt gehouden met coronamaatregelen. Met veel trots presenteert Schouwburg Hengelo het theaterprogramma voor de maand september.
Bereikbaarheid Schouwburg Hengelo zomerperiode 2020Gewijzigde openingstijden Schouwburg Hengelo van 13 juli tot 16 augustus 2020
Danser en choreograaf Jens van Daele overledenVandaag bereikte ons het bericht dat choreograaf Jens van Daele volkomen onverwacht is overleden. Jens is met zijn gezelschap Jens van Daele | Burning Bridges een vaste bespeler van Schouwburg Hengelo. Een groot kunstenaar is ons ontvallen. Wij zullen hem missen en wensen zijn naasten heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.