Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Finalisten Rabotheater Open Podium Twente 2016! 16-04-2016

Het Rabotheater Open Podium is een talentenjacht voor zowel groepen als individuele deelnemers van alle leeftijden in alle theatergenres. De deelnemers dienen in Overijssel te wonen óf afkomstig te zijn uit Overijssel. 

Zaterdag 16 en zondag 17 april jl. streden 24 acts in twee goed bezochte halve finales van het Rabotheater Open Podium Twente 2016 om een plek in de finale. Het publiek zag een gevarieerd programma met verrassende optredens uit diverse theaterdisciplines.

Tijdens de halve finales heeft het publiek middels een stemformulier bepaald welke acts doorgaan naar de grote finale op 21 mei a.s.:

 Aangewezen door het publiek in de 1e halve finale:

 1. BartDancing (dans) met 121 stemmen
 2. Vocal Group Pure (muziek) met 108 stemmen
 3. Just Like Us (muziek) met 74 stemmen

 Aangewezen door het publiek in de 2e halve finale:

 1. The Funk Rockerz (dans) met 61 stemmen
 2. Lisa Nora (muziek) met 53 stemmen
 3. A Mili (muziek) met 50 stemmen

Daarnaast werden er door het Rabotheater nog eens 6 acts uit beide halve finales aangewezen. Aan de hand van de criteria techniek, originaliteit en podiumpresentatie werd beoordeeld welke acts het meest podiumrijp zijn, het meest klaar voor een zelfstandig optreden in het theater, in een concertzaal of een poppodium.

Door het Rabotheater zijn (in willekeurige volgorde) aangewezen:

 • Omarm me - Ellen en Jorine (dans/acrobatiek)
 • Art of Bridges (muziek)
 • Parallel Lines (muziek)
 • Counting Stars (dans/muziek/theater)
 • Circusgroep TwoB (circus)
 • Noa Bambur (muziek)

Finale op 21 mei 2016
Tijdens de finale in de Grote Zaal van het Rabotheater (Eatonzaal) op zaterdag 21 mei a.s. strijden 12 acts om de publieksprijzen en de juryprijzen. De act met de meeste stemmen van het publiek, ontvangt de publieksprijs, een fraaie herinneringsbeker. Een 3-koppige jury beoordeelt de finalisten aan de hand van de criteria techniek, originaliteit en podiumpresentatie. Welke acts zijn het meest podiumrijp, het meest klaar voor een zelfstandig optreden in het theater, in een concertzaal of een poppodium? 

Businessclub Podion stelt prijzen beschikbaar voor de winnaars, die door de vakjury tijdens de finale worden aangewezen. Dit valt er te winnen!:
1e plaats: € 2.500,- en een fraaie wisselbeker
2e plaats: € 1.000,-
3e plaats: € 500,-
Jong Talentprijs: € 750,-

Entreekaarten
Kaarten voor de Finale in de grote zaal op zaterdag 21 mei om 19:30 uur kosten € 7,50 per persoon (inclusief garderobe, exclusief pauzedrankje) en zijn te reserveren via de kassa van het Rabotheater, Beursstraat 44 te Hengelo, telefonisch via 074- 255 6789 (ma. t/m za. 12.00-16.00 uur) of via onze website www.rabotheater.nl.

Tijdens de finale is er ‘vrije zit’. Dit betekent dat het publiek zelf een plek in de zaal kan kiezen.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Gevolgen coronavirus voor evenementen in Schouwburg HengeloUPDATE Wij hebben kennis genomen van de nieuwe landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend volgen wij met het oog op de gezondheid van alle theaterbezoekers, medewerkers en artiesten de richtlijnen.
Alternatieve voedselbank stichting All4FreeSchouwburg Hengelo fungeert de komende weken als opslag en uitgiftepunt voor de voedselverstrekking van stichting All4Free. Toen de voedselbank Midden-Twente eerder deze week moest sluiten, nam All4Free de taken van de voedselbank over. Schouwburg Hengelo heeft aangeboden te fungeren als tijdelijke locatie.
Coronamaatregelen Filmhuis HengeloFilmhuis Hengelo heeft besloten om alle voorstellingen vanaf woensdag 18 t/m maandag 1 juni te annuleren.