Finalisten Rabotheater Open Podium Twente 2015 bekend! 16-04-2015

Het Rabotheater Open Podium is een talentenjacht voor zowel groepen als individuele deelnemers van alle leeftijden in alle theatergenres. De deelnemers dienen in Overijssel te wonen óf afkomstig te zijn uit Overijssel. 

Zaterdag 18 en zondag 19 april jl. streden 18 acts in twee halve finales van het Rabotheater Open Podium Twente 2015 om een plek in de finale. Het publiek zag een gevarieerd programma met verrassende optredens uit diverse theaterdisciplines.

Tijdens de halve finales heeft het publiek middels een stemformulier bepaald welke acts doorgaan naar de grote finale op 16 mei a.s.:

 Aangewezen door het publiek in de 1e halve finale:

  1. Noortje Voorhuis (zang) met 115 stemmen
  2. Armaty en Minke (dans) met 61 stemmen
  3. Hyperactive (dans) met 58 stemmen

 Aangewezen door het publiek in de 2e halve finale:

  1. InReverse (dans) met 177 stemmen
  2. Evander Eijsink (klassiek) met 163 stemmen
  3. Multiple Voices (koor) met 125 stemmen

Daarnaast werden er door het Rabotheater nog eens 4 acts uit beide halve finales aangewezen. Aan de hand van de criteria techniek, originaliteit en podiumpresentatie werd beoordeeld welke acts het meest podiumrijp zijn, het meest klaar voor een zelfstandig optreden in het theater, in een concertzaal of een poppodium.

Door het Rabotheater zijn (in willekeurige volgorde) aangewezen:

  • Sasja (zang)
  • Go Wild Dance Crew (dans)
  • Hartslag (band)
  • April Rose (band)

Finale op 16 mei 2015
Tijdens de finale in de grote zaal van het Rabotheater (Eatonzaal) op zaterdag 16 mei a.s. strijden 10 acts om de publieksprijzen en de juryprijzen. De act met de meeste stemmen van het publiek, ontvangt de publieksprijs, een fraaie herinneringsbeker. Een 3-koppige jury beoordeelt de finalisten aan de hand van de criteria techniek, originaliteit en podiumpresentatie. Welke acts zijn het meest podiumrijp, het meest klaar voor een zelfstandig optreden in het theater, in een concertzaal of een poppodium? 

Businessclub Podion stelt prijzen beschikbaar voor de winnaars, welke door de vakjury tijdens de finale worden aangewezen. Dit valt er te winnen!:
1e plaats: € 2.500,- en een fraaie wisselbeker
2e plaats: € 1.000,-
3e plaats: € 500,-
Jong Talentprijs: € 750,-

Entreekaarten
Kaarten voor de Finale in de grote zaal op zaterdag 16 mei om 19:30 uur kosten € 7,50 per persoon (inclusief garderobe, exclusief pauzedrankje) en zijn te reserveren via de kassa van het Rabotheater, Beursstraat 44 te Hengelo, telefonisch via 074- 255 6789 (ma. t/m za. 12.00-16.00 uur) of via onze website www.rabotheater.nl.

Tijdens de finale is er ‘vrije zit’. Dit betekent dat het publiek zelf een plek in de zaal kan kiezen.


« Naar het nieuwsoverzicht

Laatste nieuws

Extra voorstelling We Will Rock You op 27 november!Vandaag, 11 oktober, om 10:00 uur start de kaartverkoop van de extra voorstelling op woensdag 27 november van We Will Rock You Musical met de Amerikaanse megaster Anastacia in de rol van Killer Queen in Schouwburg Hengelo. Reserveer nu de beste plaatsen!
Winnaar beste cabaretprogramma 2019 Lenette van Dongen a.s. vrijdag in Schouwburg HengeloBij de uitreiking van de VSCD-cabaretprijzen heeft Lenette van Dongen de Poelifinario in de wacht gesleept voor haar cabaretvoorstelling Paradijskleier! En aanstaande vrijdag (4 oktober) is Paradijskleier in Schouwburg Hengelo te zien!
Expositie van De Haanstra’s in Schouwburg Hengelo geopendDe expositie is 29 september feestelijk geopend in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo. De tentoonstelling is het hele jaar te bezichtigen door bezoekers van voorstellingen in de Rabozaal. Voor het overige publiek is de tentoonstelling iedere zaterdag in oktober geopend van 12.00 tot 16.00 uur.